5 april 2004
 

Saab 9-5

Speciale edities van Saab 9-5

5 april 2004 | Saab brengt de 9-5 in twee gelimiteerde edities op de markt. Voor wie meer sportiviteit wenst, is er nu de Linear Sport. De Linear Business tilt juist het comfort naar een hoger niveau. Deze twee uitvoeringen maken het kopers mogelijk hun Saab 9-5 met duizenden euro's voordeel te personaliseren.

Saab vindt dat sportiviteit niet geuit moet worden door schreeuwerige spoilers, maar door subtiele en tegelijkertijd functionele details. De Saab 9-5 Linear Sport is dan ook uitgerust met lichtmetalen 1 7-inch wielen, die sportieve inborst van deze uitvoering weergeven. De standaard voorstoelen hebben plaatsgemaakt voor extra sportieve exemplaren. De pookknop, pookhoes, handremhoes en het stuurwiel zijn afgewerkt met leder. Het Sport-pakket verliest de praktische kant van het autorijden echter niet uit het oog. Dus heeft de Linear Sport een verstelbare middenarrnsteun voorin, bekerhouders in de armsteun achterin en een vloernet in de bagageruimte. Het Saab Audiosysteem verzorgt de muziekweergave in het interieur. De Saab-dealer biedt deze extra's, zolang de voorraad strekt, nu aan tegen een meerprijs van 1.100 euro.

Saab 9-5

De Linear Business-uitvoering verhoogt het luxeniveau van de Saab 9-5. De meerprijs van deze uitvoering is 1.100 euro, terwijl de accessoires in totaal een waarde van 4.200 euro vertegenwoordigen. De luxueuze 9-5 Linear Business is onder meer voorzien van metallic lak, mistlampen voor, lichtmetalen 16-inch wielen, voorbereiding voor een handsfreeset, een automatisch dimmende binnenspiegel, een radio/cd-speler met stuurbediening en een lederen afwerking van de versnellingspook, het stuurwiel en de handremhoes.

De Saab 9-5 Linear Sport en 9-5 Linear Business zijn beide leverbaar met een 2.0t-, 2.3t- en 2.2 TiD-motor, en als Sedan en Estate. De prijzen van zowel de Linear Sport als de Linear Business beginnen bij 38.090 euro.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!