26 maart 2004
 

Cadillac

Samenwerking tussen Cadillac en Paul Schulten

26 maart 2004 | Op 14 maart in het drukbezochte Okura hotel in Amsterdam zagen 500 gasten een wervelende presentatie van de nieuwe haute couture voorjaar- en zomercollectie van couturier Paul Schulten - sinds vier jaar de opvolger van Edgar Vos. De Cadillac XLR roadster werd op een subtiele wijze in de show geïntegreerd.

Hoewel Paul Schulten en 'zijn' modellen in het middelpunt van de belangstelling stonden, kregen de nieuwste modellen van Cadillac veel aandacht. Het was voor het eerst dat Cadillac zijn gehele collectie tegelijkertijd toonde. De CTS stond buiten voor de ingang, naast de rode loper. Vlak na de zomer wordt de SRX geïntroduceerd, maar de gasten konden in het Okura al kennismaken deze nieuwe crossover.

Cadillac

Een hoofdrol was weggelegd voor de roadster XLR. Deze tweezitter stond naast de catwalk en werd als aanvang van de show gebruikt. Schulten heeft heel bewust voor Cadillac gekozen. Volgens de top couturier kenmerkt het design van Cadillac zich door "een harmonieus samengaan van elegantie en innovatie". Bovendien spreekt het gebruik van hoogwaardige materialen en bijzondere accessoires hem naar eigen zeggen enorm aan. Zoals het klokje in het dashboard dat is ontworpen door het Italiaanse Bvlgari.

Op dit moment bespreken Cadillac en Schulten andere mogelijkheden tot samenwerking. De volgende show staat gepland in het najaar. Cadillac Europe in Houten, het onlangs opgerichte Europees hoofdkantoor van Cadillac, Chevrolet en Corvette, onderzoekt momenteel in andere Europese landen de mogelijkheden om fashion evenementen te sponsoren.

Cadillac
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via