10 maart 2004
 

Daewoo

GM Daewoo en VM Motori ondertekenen overeenkomst voor de productie van dieselmotoren

10 maart 2004 | GM Daewoo heeft een overeenkomst gesloten met de Italiaanse producent van dieselmotoren VM Motori voor de fabricage van een reeks 1.5 en 2.0 liter dieselmotoren. Deze zullen worden geproduceerd in de nieuwe fabriek van dieselmotoren naast de autofabriek van GM Daewoo in Kunsan, Zuid Korea. Volgens Nick Reilly, president en CEO van GM Daewoo, zal de totale investering inclusief de ontwikkeling van productiegereedschap voor de nieuwe motoren meer dan € 320 miljoen bedragen.

Start van de productie van de nieuwe motoren is voorzien in het begin van 2006 terwijl naar verwachting jaarlijks zo'n 250.000 eenheden zullen worden geproduceerd. De dieselmotoren, die in de 19.200 m2 grote fabriek zullen worden gebouwd, zullen voor de motorisering van een reeks GM Daewoo modellen zorgdragen, met een eerste toepassing in de nieuwe compacte SUV. De motoren zullen volledig toegespitst op de eigenschappen en specifieke vereisten van ieder model worden afgesteld. Zij zullen voorzien zijn van common-rail technologie en voldoen aan de Euro IV emissie normen. De dieselkrachtbronnen, ook voor de nieuwe SUV, zullen van verschillende applicaties, zoals een filter voor roetdeeltjes, zijn voorzien.

Daewoo

Al in juni zal een begin worden gemaakt met de bouw van de fabriek die in april volgend jaar voltooid zal zijn. GM Daewoo zal meer dan 250 nieuwe medewerkers in dienst nemen voor de nieuwe motorenfabriek. De productieband in de fabriek zal voor ruim 90% geautomatiseerd zijn, terwijl de assemblage lijn een automatisering van ruim 40% zal kennen. De volledige fabriek zal flexibel zijn om in de toekomst ook andere motoren te kunnen fabriceren.

GM Daewoo Auto & Technology Co., dat is gevestigd in Incheon, Korea, werd in 2002 opgericht. Het beschikt over drie productie faciliteiten in Korea alsmede een assemblage fabriek in Vietnam. GM Daewoo producten worden ook geassembleerd in GM fabrieken in China, Thailand en India. In 2003 verkocht GM Daewoo 571.219 auto?s en werd er naar ruim 120 landen geexporteerd. In Europa verkocht GM Daewoo 133.000 auto?s in 2003, een toename van 21.6 % ten opzichte van het jaar daarvoor. VM Motori werd opgericht in 1947 en is gelokaliseerd in Cento, Italie. Oorspronkelijk waren de producten bedoeld voor de agrarische, industriele en marine sectoren. Hedentendage is het bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van dieselmotoren, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Met de ontwikkeling van een nieuwe reeks hypermoderne turbo dieselmotoren in het midden van de zeventiger jaren vestigde VM Motori haar naam als speler in de auto-industrie.

Daewoo
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via