6 maart 2004
 

Daihatsu D-Bone

Daihatsu toont D-Bone conceptcar

6 maart 2004 | Een dynamische open 4WD compacte terreinvreter die het plezier en avontuur van een buggy combineert met de opwinding van een sportauto. Dat is de D-Bone, een nieuwe concept car uit de Daihatsu fabriek. De D staat voor: Dynamic en Bone wordt duidelijk bij een eerste blik op de auto. Het idee achter de D-Bone is eenwording met de natuur. Hij belooft een onvergelijkbaar gevoel van dynamisch autorijden met de wind in het haar en de zon op het gezicht. Een bijna vergeten concept dat het plezier geeft van avontuurlijk rijden in een compacte auto.

Het design onthult een ruig en wild imago dat vergelijkbaar is met het rijden op een motor of een buggy. Motorachtige delen zoals apart geplaatste lampen en spatborden versterken het wilde karakter van de auto. Deze stijl draagt bij aan het plezier van het rijden in een nieuwe dimensie in extreme sportauto's volgens Daihatsu.

Daihatsu D-Bone

De uit cirkels en rechte lijnen bestaande structuur geeft de D-Bone een ruig en functioneel voorkomen. De metalen afwerking geeft samen met de water- en zandbestendige bekleding een gevoel van veiligheid en kwaliteit.

Fulltime 4WD met een te blokkeren midden differentieel geeft de D-Bone de eigenschap om onder elke conditie uit de voeten te kunnen. Of het nu gaat om modderige off-road, snelweg of ruig terrein, de D-Bone draait er zijn hand niet voor om. Wanneer gemanoeuvreerd wordt op zacht terrein; waarbij een wiel vast komt te zitten, schakelt men het differentieel in om te ontsnappen uit de netelige situatie. Aangedreven door een Twin-cam, 3 cilinder turbo motor met 12 kleppen ontwikkeld de D-Bone een vermogen van 47Kw. Dit gekoppeld aan het lage gewicht maakt de D-Bone extreem wendbaar en geeft de bestuurder een gevoel van vrijheid in de openlucht.

Daihatsu D-Bone Daihatsu D-Bone
 
Websitewww.daihatsu.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!