4 januari 2001
 

Daihatsu YRV

Nieuw bij Daihatsu: Young Recreational Vehicle

4 januari 2001 | Nieuw in het leveringsprogramma van Daihatsu is de YRV, ofwel "Young Recreational Vehicle". Daihatsu richt zich op een jong publiek met een voor Japanse begrippen uitermate creatief en gelikt design. Zowel het exterieur als het interieur ogen modern en speels.

De stijl is gebaseerd op een dubbele wigvorm, met contouren van een lijn omhoog vanaf de voorruit van het voorportier tot aan het dakpaneel. Een tweede karakteristieke lijn loopt vanaf het achterportier naar de achterkant van de auto. Optioneel is de YRV leverbaar met panoramadak waarmee de voorruit tot in het dak doorloopt. Tenslotte geven de driehoekige achterlichtunits en de dikke achterbumper de auto een geheel eigen uiterlijk.

Daihatsu YRV

Onderhuids is de YRV voorzien van moderne DVVT-motoren die garant staan voor prima prestaties gekoppeld aan een laag verbruik. Het basismodel is uitgerust met een 1-liter DVVT-motor en belooft een gemiddeld verbruik van 1 op 18. De YRV is naar keuze leverbaar met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak met stuurtiptronic. Alle YRV's zijn voorzien van elektrisch bedienbare zijruiten, toerenteller, twee dagtellers en minimaal twee airbags. Bij het topmodel zijn dit behalve frontairbags ook zij- en curtainairbags.

De Daihatsu YRV staat vanaf 8 december bij de dealers. Prijzen beginnen bij fl. 26.995,- voor het basismodel en lopen op tot fl. 33.595,- voor het topmodel.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!