29 februari 2004
 

Lexim roadster

Unieke roadster komt uit Kaatsheuvel

29 februari 2004 | Fleximak car design bv te Kaatsheuvel is een bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en assembleren van een betaalbare Roadster. Designer Karl Albrecht heeft een Ford Fiesta Mk3 zodanig onder handen genomen dat een geheel nieuw type auto is ontstaan: de Lexim Roadster.

Na maanden werk aan het ontwerp is het eindresultaat een modern gestyleerde Roadster geworden. De Lexim Roadster is daarnaast bijzonder functioneel: de achterbank van de Fiesta is verwijderd, zodat een opbergruimte voor de hard-top gecreeerd kon worden. De kofferruimte van de Fiesta is daardoor nagenoeg intact gebleven waardoor men, bijvoorbeeld, "open" naar een vakantiebestemming kan rijden, met de koffers in de kofferbak.

Lexim roadster

De keuze voor een hard-top is een bewuste. Een hard-top biedt meer comfort dan een soft-top, en voor veel autorijders ook een fraaier uiterlijk. De Lexim Roadster is daarnaast minder diefstal-gevoelig dan Roadsters met een soft-top, wat verzekerings-technisch gunstiger is. Het rij-comfort wordt verhoogd doordat de bestaande ruiten zijn vervangen door driehoekruiten en kleinere portierruiten, zodat men in de auto geen last heeft van overmatige rijwind.

Fleximak car design bv bouwt voor € 7.000,- bestaande Fiesta's om tot Lexim Roadsters, waarna de auto kant en klaar, in de originele kleur gespoten, aan de klant wordt teruggegeven. Spuitwerk in een andere kleur, of bijvoorbeeld in een effect- of een parelmoerlak, is tegen een meerprijs ook mogelijk. Daarnaast levert men voor € 4.000,- alle benodigde bodyparts, zoals een achterspoiler met 3e remlicht, aan enthousiaste hobbyisten die zelf een Lexim Roadster willen bouwen. De zijpanelen met bijbehorende deurpanelen en de speciaal voor dit model ontwikkelde voorbumper zijn tevens separaat op bestaande Fiesta's te monteren.

Lexim roadster

De Lexim Roadster is vanaf eind maart leverbaar.

Lexim roadster Lexim roadster
 
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!