31 mei 2002
 

Chrysler

DaimlerChrysler stelt design centraal

31 mei 2002 | DaimlerChrysler heeft onlangs in het Amerikaanse Miami Beach haar studiemodellen voorgesteld aan vertegenwoordigers van de pers. Dit zijn de concept cars die recentelijk enthousiast werden ontvangen tijdens autotentoonstellingen in Detroit en Geneve en waarmee DaimlerChrysler de aandacht van de gehele autowereld wist te trekken. In Miami Beach was er voor het eerst gelegenheid de rijeigenschappen van een aantal van deze modellen te beoordelen.

In 1987 opende Chrysler's nieuwe Pacifica Advanced Design Studio haar deuren in Carlsbad, Californie. De Chrysler Portofino - het eerste concept dat deze ontwerpafdeling voortbracht - werd enthousiast ontvangen op de IAA in Frankfurt van dat jaar. De Portofino markeerde het begin van een lange reeks concepten die realiteit werden. Deze traditie is inmiddels een belangrijk handelsmerk van de Chrysler Group. Feitelijk zette de Chrysler Corporation zichzelf in 1987 opnieuw op de kaart als de autoproducent die design centraal stelt. Voorbeelden van studiemodellen die sindsdien daadwerkelijk op de markt werden gebracht zijn de Dodge Viper, Chrysler Neon, Chrysler Prowler en de Pronto Cruizer die welke laatste aan de basis stond van de PT Cruiser.

De meest recente voorbeelden van de filosofie die Chrysler uitdraagt zijn de Chrysler Crossfire en Chrysler Pacifica. Het besluit om de Crossfire in productie te nemen kwam in slechts zes maanden tot stand. Hoewel de introductie van de Chrysler Pacifica dit jaar tijdens de North American International Auto Show van Detroit een grote verrassing was, beginnen de voorbereidingen voor de productie van dit concept reeds in 2003, met een geplande marktintroductie in 2004.

Chrysler

Ook de Jeep Compass beleefde eerder dit jaar zijn debuut tijdens de Detroit Motor Show. De Compass is een concept car die gebouwd is op het platform van de Jeep Cherokee. De vormgeving doet denken aan het studiemodel dat Jeep in 1998 onder de naam Jeepster introduceerde. De Jeep Willy's 2 is een volgend studiemodel dat een duidelijke visie op de toekomst laat zien, maar dat tegelijkertijd eer bewijst aan de legendarische eigenschappen van het merk. De Willy's 2 is uitgerust met een kunststof carrosserie die bijna volledig geschikt is voor recycling.

De bijzondere Dodge M80 concept car belichaamt de toekomst van de pickup truck. Tijdens het ontwerpen van de Dodge Razor was het belangrijk dat een eventueel productiemodel voor een ieder betaalbaar moest zijn. Daarin zijn de ontwerpers geslaagd, mede dankzij een geheel nieuw concept waarin veel bestaande onderdelen werden verwerkt. De Dodge Razor is een spannende concept car met alle elementen van een echte sportcoupe, mede dankzij een zesversnellingsbak, achterwielaandrijving en een topsnelheid van 225 km/h. De Razor werd ontworpen met een gedachte: minder gewicht, meer plezier.

Chrysler
 
Websitewww.chrysler.nl
Deel via