14 februari 2004
 

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT beste sportwagen volgens Auto Motor und Sport

14 februari 2004 | De 'beste sportwagen' is ook dit jaar weer een Porsche. De lezers van het toonaangevende Duitse autotijdschrift 'auto motor und sport' plaatsten de nieuwe Carrera GT op de eerste plaats bij de jaarlijkse verkiezing van 'De beste auto's'. In de voorgaande jaren behaalde de Porsche 911 maar liefst 16 maal de overwinning in de categorie 'sportwagens'.
Porsche Carrera GT

Bij de jongste verkiezing koos 19,5 procent van de lezers van 'auto motor und sport' voor de Carrera GT. Op de tweede plaats eindigde de Mercedes SLR met 16,5 procent. Plaats drie ging naar de BMW 6-serie Coupé met 14,8 procent. Aan de verkiezing van 'De beste auto's 2004' deden 100.000 lezers mee. Het was, na de premiere in 1977, de 28e keer dat de verkiezing werd gehouden.

Porsche Carrera GT

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche, Dr. Wendelin Wiedeking, nam de prijs in Stuttgart in ontvangst uit handen van chefredacteur Bernd Ostmann. Dr. Wiedeking: "Wij danken de lezers van 'auto motor und sport' voor dit fantastische resultaat en het in onze producten gestelde vertrouwen. Voor Porsche is het resultaat een verdere aansporing. Het maakt ons trots en gelukkig dat de nieuwe Carrera GT bij deze belangrijke verkiezing al direct heeft gewonnen".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!