13 februari 2004
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Nissan Micra viert eerste verjaardag

13 februari 2004 | De Nissan Micra heeft zijn eerste verjaardag in Europa gevierd. In een jaar tijd zijn er op de kop af 177.042 Micra's in 17 Europese landen verkocht, waarvan 5.173 in Nederland, bijna tweemaal zoveel als het jaar daarvoor. Dat is ruim 35 procent boven de vastgestelde doelstelling.

De nieuwe Micra was in 2003 het 10e bestverkochte model in zijn segment. Het voorgaande Micra-model stond het jaar ervoor op een 17e plaats. In Groot-Brittannie, Duitsland en Italie is de Micra het populairst in aantal. In Italie, Frankrijk en Spanje zijn de verkopen het meest gestegen. Drie maanden na de introductie van de Micra op 23 januari bleek de vraag naar de compacte Nissan zo groot dat de productie in het Britse Sunderland met een kwart vergroot werd. Sindsdien is de productiecapaciteit geraamd op 200.000 stuks per jaar.

Mario Canavesi, Senior Vice-President Sales & Marketing bij Nissan Europe, is tevreden. "De Micra is een echte verkoophit. Zijn uiterlijk, motorengamma, snufjes en rijeigenschappen vormen een unieke combinatie en spreken veel mensen aan. De gemiddelde Micra-rijder is jonger dan ooit. Nissan dat bij deze groep design een belangrijke rol speelt. Voor velen van hen is het de eerste keer dat ze een Nissan gekocht hebben. Daaruit blijkt wel dat het nieuwe Nissan aanslaat".

Nissan Micra (2003 - 2010)

Voor medio volgend jaar staat de Micra Coupe Cabriolet op het programma. Deze is gebaseerd op de Micra C+C die op de Autosalon van Parijs (2002) is getoond. De Micra-cabriolet met hardtop biedt ruimte aan vier personen. Het model rijdt net zo verfijnd als de gewone Micra, maar stelt inzittenden in staat om op zonnige dagen het dak te openen.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Micra, heeft de Nissan dealer nu een speciaal aanbod. Op de 1.265pk Visia uitvoering krijgt de koper een gratis geintegreerde radio/cd speler, en bovendien gratis metallic lak. Het totale voordeel bedraagt 775 euro. De aanbieding geldt zolang de voorraad strekt.