12 februari 2004
 

Chrysler PT Cruiser cabrio

Productie Chrysler PT Cruiser Cabrio van start in Toluca

12 februari 2004 | Vorige maand is de productie van de Chrysler PT Cruiser Cabrio gestart in de Chrysler fabriek in het Mexicaanse Toluca. Hier wordt sinds februari 2000 ook de gesloten PT Cruiser gebouwd. De productie van beide PT Cruiser modellijnen naast elkaar, verloopt vanaf het begin probleemloos en soepel.

"We zijn blij met de vlekkeloze productiestart van de Chrysler PT Cruiser Cabrio", zegt Tom LaSorda, Executive Vice President Manufacturing, Chrysler Group. "Door de aandacht van onze medewerkers voor klanttevredenheid en de toepassing van beproefde fabricageprocessen en technologieen is een auto ontstaan die voldoet aan onze kwaliteitseisen. De komst van de Chrysler PT Cruiser Cabrio luidt een nieuw tijdperk in voor de opvallend vormgegeven PT Cruiser".

Chrysler PT Cruiser cabrio

Tijdens de verbouwing van de fabriek, die werd aangepast voor de productie van de Cabrio, draaide de fabricage van de gesloten PT Cruiser gewoon door. De aanpassing van de montagelijn werd tussen de eerste en tweede ploegendienst door en in het weekend uitgevoerd. Zo kon de productie sneller worden opgestart en bleven de onkosten, die gepaard gaan met tijdelijke stillegging van het productieproces, beperkt. "Alle medewerkers van de fabriek in Toluca hebben hun steentje bijgedragen aan de overstap van één naar twee modellijnen. Dankzij teamwork en door steeds verbetering na te streven, heeft de Mexicaanse fabriek een reputatie opgebouwd voor het op efficiente wijze vervaardigen van hoogwaardige voertuigen. Diverse kwaliteitssystemen in de fabriek ondersteunen deze prestaties".

Bij alle werkzaamheden wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een constant kwaliteitscontrolesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat tijdens elk deel van het productieproces aan de kwaliteitseisen is voldaan, voordat de auto naar het volgende deel van de montagelijn gaat. Wanneer er een mogelijk probleem wordt gesignaleerd, kunnen de monteurs dit met behulp van het Quality Alert System isoleren en actie ondernemen om het probleem op te lossen.