9 februari 2004
 

Renault Laguna II

Speciale uitvoeringen Renault Laguna leverbaar

9 februari 2004 | Met de Tech Road en de Tech Line presenteert Renault twee nieuwe uitvoeringen van de Renault Laguna. Met deze Serie Limitee mikt het Franse merk naar eigen zeggen op de fijnproevers van comfort en design. Bovendien profiteert de koper van vele euro's voordeel op extra's.

De Renault Laguna Tech Road is gebaseerd op de uitvoering Expression. Onder het motto 'gemak dient de mens' is de uitrusting uitgebreid met zaken die het rijden aantrekkelijker moeten maken. Een regensensor activeert de ruitenwissers automatisch en regelt vervolgens de wissnelheid. Verder is er een lichtgevoelige sensor die de koplampen automatisch ontsteekt. Voor infotainment zorgt een 4x30 Watt radio/cd-speler met een geintegreerd navigatiesysteem. De routeaanwijzingen verschijnen in beeld op het display boven in het dashboard. Daarbij komt een links en rechts gescheiden te regelen automatische airconditioning. De Tech Road heeft speciale donkergrijze bekleding Ximeno. Ook uiterlijk onderscheidt de auto zich door de sportief getinte wielen. Bij de hatchback gaat het om wieldoppen van het design Sphinx en de Grand Tour is voorzien van lichtmetalen 16-inchwielen van het ontwerp Rhodes.

Op de extra's krijgt de koper een totaal voordeel van 2.285 euro. Bovendien is er als optie nog een Carminat-navigatiesysteem leverbaar met een breedbeeld kleurenscherm. De meerprijs hiervan bedraagt 495 euro. De Laguna Tech Road is te koop vanaf 22.995 euro. Er is keuze uit de benzineversies 1.6 16v, 1.8 16v, 1.8 16v automaat, 2.0 16v, 2.0 16v automaat, 2.0 Turbo, 2.0 Turbo automaat. Verder zijn er drie diesels: 1.9 dCi (100 of 120 pk) en 2.2 dCi. Deze laatste is ook leverbaar in combinatie met een automaat.

Renault Laguna II

De Tech Line is volgens Renault ontworpen voor wie luxe verlangt in een auto die bestemd is voor de "zakelijke top in de middenklasse". Aan de basis van deze speciale versie staat de uitvoering Laguna Dynamique, terwijl de auto technisch de specificaties deelt met die van de Privilege. Standaard bij de Tech Line is onder meer het Carminat-navigatiesysteem met een kleurenscherm. Net als de Tech Road is deze Serie Limitee voorzien van een warmtewerende voorruit, ruitenwissers met regensensor en automatische ontsteking van de koplampen. De Tech Line heeft ook een Pack Sport met onder meer lichtmetalen wielen Louxor, een interieur in de combinatie van leer met alcantara en met zonneschermen bij de zijruiten achter. Aluminium dakrails met een satijnglans sieren het dak van de Grand Tour Tech Line.

Voor deze extra's vraagt Renault een meerprijs van 600 euro, waarmee de koper profiteert van een voordeel van in totaal 3.735 euro. De Tech Line is te koop vanaf 26.395 euro. De Laguna Tech Line is verkrijgbaar met de volgende benzinemotoren: 1.8 16v, 2.0 16v, 2.0 Turbo en 3.0 V6. Alle motoren zijn ook leverbaar in combinatie met een automaat. Verder zijn er twee dieselkrachtbronnen: 1.9 dCi (versie 120 pk) en 2.2 dCi. Deze laatste is er ook met automaat. De Serie Limitee van de Renault Laguna is per direct leverbaar.