5 februari 2004
Nissan 350Z

Nissan 350Z

Nissan valt dubbel in de prijzen

5 februari 2004 | De Nissan 350Z is op het 19e International Automobile Festival in Parijs uitgeroepen tot Mooiste Auto van het Jaar. De president en CEO van Nissan Motor Co. mocht tegelijkertijd de Gouden Palm in ontvangst nemen. Hij is gekozen tot Man van het Jaar in de Wereldautoindustrie.

De verkiezing voor de Mooiste Auto van het Jaar vindt jaarlijks plaats. De Franse televisiezender TF1 organiseert de verkiezing en het Franse publiek kan zijn stem uitbrengen. Ruim 400.000 Fransen stemden deze keer. De BMW 5-serie, de Peugeot 307 CC en de BMW Z4 bleken ook populair maar de Nissan 350Z was veruit favoriet. De Nissan 350Z werd in september vorig jaar geïntroduceerd. Met zijn unieke ontwerp en sportieve prestaties is hij duidelijk geinspireerd op de klassieke Datsun 240Z.

Nissan 350Z

De voorzitter van de jury, Remi Depoix, zei over de verkiezing van Carlos Ghosn tot Man van het Jaar: "De Gouden Palm wordt alleen bij hoge uitzondering toegekend. Dit is slechts de vierde keer in negentien jaar. Deze keer was de jury unaniem in zijn keuze om Carlos Ghosn tot Man van het Jaar uit te roepen. Hij heeft een onverschrokken vastberadenheid getoond, voortreffelijke bedrijfsresultaten geboekt en zijn naam gevestigd als visionair in de autoindustrie". Carlos Ghosn reageerde verheugd: "Ik ben er trots op dat Nissan op deze manier de erkenning krijgt die het verdient. Ik wil de onderscheiding opdragen aan alle Nissan-medewerkers wereldwijd. Zij hebben zich met veel inzet, enthousiasme en deskundigheid ingespannen voor buitengewone producten als de 350Z".

De vorige Gouden Palm is gewonnen door Formule 1-coureur Michael Schumacher. De ceremonie vond plaats in het Ritz Hotel in Parijs en werd bijgewoond door ruim driehonderd gasten uit de automotive industrie, de kunst- en mediawereld.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!