23 januari 2004
 

Louwman Collection

Louwman Collection brengt verzameling onder in Den Haag

23 januari 2004 | De Louwman Collection - ook wel bekend als het Nationaal Automobiel Museum - betrekt in 2006 een nieuw onderkomen in Den Haag. Michael Graves, de befaamde Amerikaanse architect, integreert het museum met stijlvolle architectuur en respect voor de historische omgeving in de Haagse landgoederenzone Marlot/Reigersbergen. Met de komst van dit museum wordt de gemeente op museaal gebied waardevol verrijkt. De Louwman Collection is vermaard door de manier waarop de eerste eeuw automobiliteit voor het publiek op een aansprekende wijze toegankelijk is gemaakt. Het bevat talloze uitzonderlijke automobielen dan wel automobielen met een bijzondere historische achtergrond.

De Louwman Collection, momenteel gevestigd te Raamsdonksveer, herbergt een evenwichtige en bovenal interessante verzameling automobielen waarbij diversiteit - in carrosserie, technologie en herkomst - de basis vormt. Uit zowel de vormgeving als techniek van de meeste automobielen spreken de verschillen tussen de Europese, Amerikaanse en Japanse culturen. De uitgebalanceerde collectie omvat ook voertuigen waarvan er slechts een bestaat. Kunstobjecten, rijtuigen, fietsen en motorfietsen maken eveneens deel uit van de collectie.

Louwman Collection

Doel van de collectie is een helder en boeiend tijdsbeeld te schetsen voor het nageslacht over de eerste eeuw automobiliteit. Gevoel voor historische waarde gaat hierbij hand in hand met gepassioneerd enthousiasme.

Louwman Collection
 
Websitewww.louwmanmuseum.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!