22 januari 2004
Daihatsu Copen (2002 - 2012)

Daihatsu Copen (2002 - 2012)

De Daihatsu Copen is in Nederland gearriveerd

22 januari 2004 | Het is zover! Vanaf heden kan de mini-roadster Copen bij elke Daihatsu dealer besteld worden. Het is een lange weg geworden van concept naar productiemodel want al op de Tokyo Motor show in 1999 werd het eerste studiemodel als 'K-OPEN' getoond aan het publiek. Gelukkig zal hij binnenkort ook op de Nederlandse wegen rondrijden. Daihatsu presenteert hiermee de kleinste roadster ter wereld met elektrisch verzinkbare aluminium hard-top.

De naam Copen is een combinatie van Compact en Open en duidt op een geraffineerde manier van compact autorijden en cabrio autorijden in een. De clou is een actieve hard-top; een elektrische, hydraulische manier van openen en sluiten van de hard-top. Vier hydraulische cilinders brengen het mechaniek in beweging, die de achterklep omhoog beweegt en het dak eronder verzinkt. Voor deze actie heeft de Copen 20 seconden nodig.

Daihatsu Copen (2002 - 2012)

Het design toont aan alle kanten consequent doorgevoerde ronde vormen. Voor-, achter- en zijkanten alsook voor- en achterlichten zijn rond gevormd. Door de gelijke plaatsing van koplampen en achterlichten op de body van de auto lijken voor- en achterkant bijna identiek. Hoe compact de auto is, wordt benadrukt door de wielbasis van slechts 223cm.

In Nederland gaan er 4 versies van de rechtsgestuurde Copen geleverd worden, waarvan de basis versie, 'Type S', voorzien is van zaken zoals een zwart stoffen sportinterieur, axiaal en in hoogte verstelbaar stuur, 2 airbags, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, lichtmetalen 15-inch 6 spaaks velgen en verchroomde rolbeugels achter de zitplaatsen. Afhankelijk van de uitvoering worden ook de volgende extra's gemonteerd: rood of bruin lederen interieur, Stoelverwarming, sportstuur van leder (Momo) of een combinatie van leder en hout, sportonderstel met speciale schokdempers, afdekplaat tussen voorstoelen en achterklep en een wind scherm. Prijzen beginnen bij 22.695,- euro en lopen op tot 24.395,- euro voor de meest luxe versie met o.a. bruin lederen interieur en hout/lederen sportstuur.

Daihatsu Copen (2002 - 2012)

Levering Copen voorjaar 2004, bestelling per direct bij de Daihatsu dealer en de Copen is half februari bij een select aantal dealers te bewonderen.