19 januari 2004
 

Smart ForMore

Smart Utility Vehicle komt in 2006

19 januari 2004 | De 'Smart utility vehicle', waarvan de introductie in 2006 gepland staat, krijgt de naam Smart ForMore. Met dit model wil het jonge en dynamische merk 's werelds grootste automarkt, de Verenigde Staten, betreden. De Smart ForMore wordt uitgerust met vierwielaandrijving en is volgens de fabrikant geschikt voor alle terreinen.

De opvallend vormgegeven Smart ForMore zal vanaf begin 2006 in de DaimlerChrysler-fabriek in Juiz de Fora in Brazilië worden geproduceerd. Deze fabriek heeft een jaarlijkse capaciteit van 60.000 eenheden. Gepland is dat hiervan de helft in de Verenigde Staten zal worden afgezet, de andere helft is bestemd voor de overige kernmarkten van Smart.

Smart ForMore

De Smart ForMore onderscheidt zich door de typische Smart kenmerken innovatie, functionaliteit en 'joy of life'. Zelfs zodanig, dat de afkorting SUV bij de Smart ForMore staat voor 'Smart utility vehicle' in plaats van het gebruikelijke 'Sports utility vehicle'.

Met de naam Smart ForMore zet Smart de nieuwe naamgeving voort die met de Smart ForFour werd ingevoerd. De namen verwijzen direct naar de gebruiksmogelijkheden van de auto: de Smart ForTwo Coupe en Cabrio voor twee personen, de Smart ForFour voor vier inzittenden en de Smart ForMore voor meerdere passagiers en mogelijkheden. De namen Smart Roadster en Roadster-Coupe blijven gehandhaafd, omdat ze staan voor puur rijplezier.

Smart ForMore Smart ForMore
 
Websitewww.smart.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!