14 januari 2004
Smart Roadster

Smart Roadster

Smart Roadster getuned door Brabus

14 januari 2004 | Vanaf maart, een jaar na de introductie van de Smart Roadster en Roadster-Coupe, brengt Smart van beide varianten een exclusieve Brabus uitvoering. De auto wordt het eerst getoond in maart tijdens de Internationale Motor Show in Geneve, maar is nu al bij alle Smart centers te bestellen.

De sportieve 2-zitter heeft een vermogen van 74 kW (101 pk). Dit betekent dat deze Roadster 20% meer vermogen heeft ten opzichte van de 60 kW (82 pk) varianten. De huidige motor varianten leverde al een gunstige vermogens-/gewichtsverhouding op, echter de Brabus versies zijn nog sneller met hun vermogens-/gewichtsverhouding van 8,3 kg per pk.

Smart Roadster

De tridion veiligheidskooi en de bodypanelen van beide auto's zijn in het zwart uitgevoerd. Als optie is de kleur 'speed silver' leverbaar. In beide gevallen zijn de zijskirts en de voor- en achterspoiler in de kleur van de carrosserie gespoten. Standaard wordt deze Brabus uitvoering geleverd met een soft top en met 17-inch "Monoblock VI" lichtmetalen, zilver gepolijste velgen (voor: 205/40 R17, achter: 225/35 R17). Zwart lederen integrale veiligheidssportstoelen met stoelverwarming en een driespaaks lederen sportstuur met stuurschakeling zijn ook onderdeel van de uitgebreide standaard uitrusting.

De Brabus uitvoering van de Smart Roadster met 74 kW motor is leverbaar vanaf € 33.780,- (incl. BTW en BPM). De Smart Roadster-Coupe met 74 kW motor is leverbaar vanaf € 36.070,- (incl. BTW en BPM). Brabus accessoires zijn bij het Smart center ook los als opties verkrijgbaar.

Smart Roadster

Overigens heeft Smart voor de 45 en 60 kW varianten nog een aantal extra's aan het modeljaar 2004 toegevoegd. Zo zijn een boardcomputer, verwarmde lederen stoelen en regen- en lichtsensor niet meer alleen in uitrustingspakketten leverbaar, maar ook als opties. Daarnaast wordt de Smart Roadster-Coupe 60 kW standaard met soft top geleverd. Op de 45 kW variant is een zilveren tridion veiligheidskooi verkrijgbaar. De 45 kW variant is verkrijgbaar vanaf € 19.650,- (incl. BTW en BPM).

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!