8 januari 2004
 

Dodge Slingshot

Gezien in Detroit: Dodge Slingshot

8 januari 2004 | Tijdens de Detroit Motor Show heeft Dodge de Sling Shot onthuld. De Sling Shot is een concept versie voor een nieuwe compacte auto, die een maximum aan sportiviteit moet bieden en toch praktisch en vooral betaalbaar is. Bij het ontwerpen van de Sling Shot kreeg rijplezier evenveel aandacht als een gering brandstofverbruik.

De Sling Shot is een coupe die zich in een handomdraai aanpast aan de wens om open te rijden; het dakpaneel is uitneembaar en samen met rails aan weerszijden op te bergen in een van de twee bagageruimten. Bovendien is er, als alternatief voor het dakpaneel, ook een uitschuifbaar canvas dakje.

Dodge Slingshot

De motor van de Sling Shot ligt achterin en perst uit drie cilinders 74 kW (100 pk), waarmee de auto in circa tien seconden van 0-100 km/u sprint. Het brandstofverbruik van de Sling Shot bedraagt 6,1 l/100 km. Elementen die de sportief georienteerde bestuurder moeten aanspreken, zijn de vijfversnellingsbak, tandheugelbesturing en rondom onafhankelijke wielophanging en schrijfremmen.

De interieurontwerpers van de Sling Shot hebben zich naar eigen zeggen laten inspireren door de Dodge- en Chrysler-modellen uit de tijd dat gigantische, sterk opgevoerde HEMI V8-motoren nog helemaal in de mode waren. Zelfs motoronderdelen hebben model gestaan voor sommige interieurdetails. "De Sling Shot is een dynamische, creatieve interpretatie van onze nimmer aflatende zoektocht naar opwindend design in combinatie met gebruiksgemak en rijplezier. En dat alles is in een compacte, betaalbare vorm gegoten", aldus Trevor Creed, Senior Vice President van Chrysler Group Design.

Dodge Slingshot
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via