27 mei 2002
 

Yokohama AVS dB

yokohama introduceert een speciale extra stille band

27 mei 2002 | De Yokohama Rubber Co., Ltd. heeft voor Europa een nieuw, stil type band geintroduceerd voor auto's uit het midden- en topsegment. Deze band zal leverbaar zijn in 37 verschillende maten, lopend van 185/60R14 86H tot 265/35R18 97Y. Nog dit jaar zal de AVB dB ook worden geintroduceerd in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika.

De AVS dB combineert volgens de makers uitstekende dynamische prestaties met een lagere geluidsproductie. De AVS dB produceert minder geluid dankzij zijn unieke loopvlak met 5 verschillende groefbreedtes en het fijne blokpatroon; het laatste onderdrukt de geluiden die ontstaan naarmate de banden slijten. De band biedt een hoge mate van comfort, het resultaat van de toepassing van silica in het loopvlak dat, dankzij het gebruik van ZERUMA, een door Yokohama ontwikkeld oplosmiddel, perfect in het rubber verspreid is. Verder is de grip van deze band op een nat wegdek nog beter dan die van een conventionele band met silica, mede dankzij de 4 brede lengtegroeven die voor een optimale afvoer van het water zorgen.

AVS is de premium bandenserie van Yokohama. Deze serie bestaat verder uit de AVS Sport voor sportwagens, de AVS s/t type-1 (V801) high performance band voor SUV's en de AVS Winter winterband voor hoge snelheden. De AVS Sport wordt standaard gemonteerd onder de sportiefste auto's ter wereld als de V12 Vanquish en de DB7 Vantage (in combinatie met de als optie leverbare 19 inch velgen) van het Britse Aston Martin Lagonda Limited en onder de Boxster S van Porsche.

Yokohama AVS dB

De AVS dB is uitgevoerd met twee verschillende soorten loopvlakken, de V550 en de V500, afhankelijk van de maat en de snelheidskwalificatie. AVS is een afkorting van Advanced Vehicle System. dB (decibel) is de eenheid die algemeen gebruikt wordt de geluidsdruk. Yokohama Rubber gebruikt deze eenheid in zijn merknaam om aan te geven dat zijn producten uiterst stil zijn bij hoge snelheden.

Leverbare maten: 35-serie, 40-serie, 45-serie, 50-serie, 55-serie, 60-serie en 65-serie

Yokohama AVS dB
 
Websitewww.yokohama.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!