5 januari 2004
 

Dodge

Dodge komt naar Nederland

5 januari 2004 | Na diverse speculaties in de media heeft de Chrysler Group op 4 januari jl. in Detroit officieel bekendgemaakt dat het merk Dodge terugkeert naar Europa. Naar verwachting doet de Dodge Viper eind 2004 de aftrap voor de marktintroductie van Dodge buiten de Verenigde Staten (met uitzondering van Duitsland waar de Viper sinds kort al leverbaar is). In 2006 wordt een breder productgamma van Dodge geintroduceerd.
Dodge

Er is nog niet bekend welke modellen uiteindelijk de oversteek naar Europa gaan maken, maar het worden varianten (zowel diesel als benzine) die afgestemd zijn op de Europese markt. De nadruk komt te liggen op personenwagens en niet op de van Dodge bekende pick up's, SUV's of minivans. De Dodge modellen worden verkocht via het bestaande Chrysler en Jeep dealernetwerk. De verwachting is dat het marktaandeel van de Chrysler Group in West Europa in 2007 met een procent gestegen is.

Dodge

De Europese marktintroductie van Dodge is positief ontvangen door de dealers in Nederland en sluit aan bij de schaalvergroting en professionalisering van het dealernetwerk. In Nederland kent de Chrysler en Jeep organisatie de merknaam Dodge overigens al, door de Nederlandse grijskentekenversie Dodge Ram Van.

Dodge Dodge
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!