22 december 2003
 

Daewoo

Daewoo Matiz en Nubira winnen onderscheidingen in China

22 december 2003 | Tijdens verschillende verkiezingen in China hebben twee GM Daewoo modellen recent toponderscheidingen ontvangen. Een jury, geformeerd uit autojournalisten en kenners uit de industrie, riep tijdens de eerste door China Auto Pictorial, Beijing Youth Daily en sina.com georganiseerde verkiezing de Chevrolet Spark mini uit tot 'Auto van het Jaar 2004' in de categorie 'Prestaties'. Tegelijkertijd ontving ook de Buick Excelle deze aansprekende onderscheiding in de categorie 'Value for Money'. In een door China Auto Pictorial in samenwerking met Auto Motor-Sport georganiseerde verkiezing verkozen lezers de Buick Excelle als 'Beste Auto van 2004' in de categorie 'Beste Binnenlandse Compacte Auto'. De Spark wordt in China geproduceerd door SAIC-GM-Wuling en is nauw verwant aan de auto die in Europa bekend is als de Daewoo Matiz. De Excelle, die door Shanghai GM wordt gebouwd, is China's versie van de Daewoo Nubira.

"Deze belangrijke onderscheidingen onderstrepen zowel de kwaliteit als de stijgende populariteit van de GM Daewoo modellen die in China worden gebouwd en verkocht", aldus Nick Reilly, President en CEO van GM Daewoo Auto and Technology Co. in Seoel, Zuid-Korea. "GM is in China een industrieel leider geworden door telkens weer nieuwe producten van wereldomvattende afkomst te lanceren en haar productaanbod aan te passen aan de snel veranderende behoeften in de markt".

Daewoo

General Motors, 's werelds grootste autofabrikant, is in China vertegenwoordigd door vijf joint ventures en twee volledige buitenlandse dochterbedrijven, en biedt daarmee arbeid aan ongeveer 10.000 werknemers. De Chevrolet Spark, die is gebaseerd op GM Daewoo's Matiz, is de eerste mini die door GM's SAIC-GM-Wuling joint venture wordt geproduceerd en de eerste Chevrolet die in China wordt gebouwd. Hij werd deze maand geintroduceerd en is de eerste echte mini met een wereldwijde achtergrond die in China van de productielijnen rolt. De Buick Excelle, in China sinds augustus leverbaar, is gebaseerd op een nieuw, wereldwijd gebruikt platform van GM Daewoo Auto & Technology Co. en heeft de norm gezet voor volumemiddenklassers in China.

De Chinese automarkt blijft groeien, met een verkoop van 1,34 miljoen nieuwe auto's gedurende de eerste negen maanden van 2003, wat een stijging van 69% ten opzichte van 2002 inhoudt. Het Chinese Verbond van Automobielfabrikanten verwacht eind dit jaar een totale verkoop van 1,9 miljoen nieuwe auto's. Het potentieel voor een verdere groei is enorm. Vandaag de dag verhoudt het aantal auto's zich ten opzichte van het aantal Chinezen in een verhouding van 1:100, vergeleken met 1:2 in Noord-Amerika en 1:3 in West-Europa.

Daewoo Daewoo
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via