4 december 2003
Land Rover Range Rover Sport (2005 - 2013)

Land Rover Range Rover Sport (2005 - 2013)

Land Rover onthult concept car in Detroit

4 december 2003 | Land Rover zal een nieuwe concept car onthullen tijdens de Detroit Auto Show op 5 januari 2004. Deze 'high performance' SUV, die de naam Range Stormer heeft gekregen, maakt zijn werelddebuut in Detroit. Eerder werd tijdens de Frankfurt Motor Show in september van dit jaar al een ontwerpvoorstel getoond.

Als commentaar op deze nieuwe concept car zegt Matthew Taylor, Managing Director Land Rover, het volgende: "De Range Stormer is een modern, spraakmakend, 'high-technology' model. Hij is ontworpen om op de weg een absoluut indrukwekkend, 'high-performance' prestatiepotentieel te bieden en om daarnaast in het terrein al even toonaangevend te zijn als alle andere Land Rovers. De enorme bandbreedte van zijn capaciteiten is een van zijn vele sterke punten".

Land Rover's Design Director Geoff Upex voegt hieraan toe: "De uitdaging was om fundamentele Land Rover ontwerpkenmerken te vertalen naar een concept met totaal andere verhoudingen, en dit toch een heel herkenbare Land Rover te laten zijn. Het resultaat is een Land Rover zoals nooit eerder vertoond".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!