4 december 2003
Smart ForTwo (2003 - 2007)

Smart ForTwo (2003 - 2007)

Nieuwe naam voor Smart City Coupe: ForTwo

4 december 2003 | Tijdig voor de komst van de nieuwe Smart forfour, een belangrijke nieuwe aanwinst van het jonge, snel groeiende automerk Smart, wordt een soortgelijke naamgeving nu ook toegepast voor de tweezits Smart, die al sinds 1998 op de markt is. De Smart City-Coupe en Smart cabrio gaan vanaf 1 januari 2004 Smart ForTwo Coupe en Smart ForTwo Cabrio heten.

Toen bij Smart de beslissing werd genomen meerdere modellen te maken, ging men op zoek naar een nieuw systeem van naamgeving. Evenals bij het ontwerp van de auto's werd hier gezocht naar iets origineels, iets dat typisch Smart is. Zo ontstond het idee het model een naam te geven die direct verwijst naar het gebruik van de auto: een Smart voor vier personen, dus een Smart ForFour. Deze pakkende en ongebruikelijke naam werd bijzonder positief ontvangen. Het deed Smart besluiten dergelijke namen niet alleen voor alle toekomstige Smart modellen te gebruiken, maar ook de inmiddels welbekende tweezitter om te dopen tot Smart ForTwo.

Smart ForTwo (2003 - 2007)

De Smart roadster en de Smart roadster-coupe blijven zo heten, omdat deze modelnamen al weergeven waar deze modellen voor staan: puur rijplezier.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!