26 mei 2002
 

Chrysler Prowler

Laatste Chrysler Prowler geveild bij Christie's

26 mei 2002 | De allerlaatste Chrysler Prowler is recentelijk voor het recordbedrag van € 160.000 geveild. Het speciale en unieke model werd door het DaimlerChrysler Corporate Fonds ter beschikking gesteld aan de Amerikaanse National Multiple Sclerose Society (NMSS), die de auto ter veiling aanbood bij Christie's in New York. Alle opbrengsten van de veiling komen ten goede aan de NMSS.

In 1993 maakte de Plymouth Prowler als concept car zijn opwachting tijdens de Detroit Motor Show. Na veel enthousiaste reacties van pers en publiek startte Plymouth in juni 1997 met de productie, overigens uitsluitend voor de Amerikaanse markt. In januari 2000 hield het merk Plymouth op te bestaan en werd de Prowler voortaan onder de merknaam Chrysler verkocht.

Chrysler Prowler

De laatste Chrysler Prowler 'Conner Avenue Edition' verliet op 15 februari van dit jaar de Conner Avenue assemblage fabriek in Detroit. Gedurende zijn productie wist de Prowler door te dringen tot de harten en garages van meer dan 11.000 gepassioneerde autoliefhebbers in Noord-Amerika.

Chrysler Prowler
 
Websitewww.chrysler.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!