1 december 2003
 

Daewoo

GM Daewoo neemt nieuw design centrum in gebruik

1 december 2003 | GM Daewoo Auto & Technology Co. heeft een nieuw designcentrum in gebruik genomen, dat is gelokaliseerd in de Bupyung-fabriek nabij Seoel, in Zuid Korea, voor het ontwikkelen van zowel het interieur als het exterieur van toekomstige modellen. GM Daewoo is in februari dit jaar begonnen met de bouw van het 6.500 m2 grote, twee verdiepingen tellende centrum. De investering bedroeg 6,5 miljard won (5 miljoen euro).

Het gebouw is in de vorm van het Koreaanse leesteken '?' ('mium') ontworpen en het plafond van de showroom, die zich in het midden bevindt, is open. Het ontwerpcentrum is voorzien van een moderne uitrusting en verschaft onderdak aan showrooms, presentatieruimtes en andere faciliteiten. Voor de toekomst staat een 3-D 'virtual reality' studio gepland, die holografisch is verbonden met andere ontwerpcentra elders in de wereld. Het interieur van het designcentrum is gericht op functionaliteit. Een 'kernkleur' werd toegekend aan ieder team: oranje voor het team voor het exterieur en groen voor het team dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen van interieurs.

Daewoo

GM Daewoo organiseerde de openingsceremonie van het ontwerpcentrum in de lobby voor 150 genodigden, waaronder President en CEO Nick Reilly, GM Daewoo staf en medewerkers, Ahn Sang-soo, burgemeester van Incheon City en Shin Kyung-cheol, voorzitter van de gemeenteraad van Incheon City. "De opening van dit nieuwe designcentrum versterkt onze toewijding en inzet om GM Daewoo te laten uitgroeien tot een complete organisatie: van ontwerp tot engineering, van fabricage tot export, van marketing en verkoop tot aftersales en service", verklaarde Nick Reilly. "Op dit moment, binnen de muren van dit centrum, is ons team van ontwerpers betrokken bij een activiteit die zal uitmonden in een nieuwe SUV en een groot model, ter uitbreiding van ons modelprogramma in de nabije toekomst. Met de inwijding van het designcomplex vandaag, heeft GM Daewoo weer een belangrijke stap genomen om een nieuwe onderneming op te richten die als wereldwijde maatstaf zal gelden".

In september heeft GM Daewoo Holden's senior designer Michael Simcoe aangetrokken. "GM Daewoo exporteert naar meer dan 120 landen wereldwijd", verklaarde Simcoe tijdens de openingsceremonie. "De GM Daewoo producten hebben een aantal beroemde familie-leden, zoals Chevrolet, Buick, Suzuki en natuurlijk Daewoo. Om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van die internationale markten en merken, zijn wij verbonden met de designcentra van GM over de gehele wereld: in Australie, Duitsland, Italie, China, Japan en de Verenigde Staten". Simcoe is gedurende de afgelopen twintig jaar betrokken geweest bij alle belangrijke auto-ontwerpprogramma's van Holden en was recentelijk verantwoordelijk voor de ontwerpen van de VT Commodore en WH Statesman/Caprice modelreeksen en de VX en VY Commodore modelvernieuwingen. Tevens heeft Simcoe deelgenomen aan tal van internationale projecten, zoals het Cruze Show Car Project en meer recentelijk het ontwerp van de Pontiac GTO, een Amerikaans icoon dat de intrede van een Holden-product op de Noord-Amerikaanse markt markeert. Bij GM Daewoo zal Simcoe een belangrijke rol spelen bij de snelle ontwikkeling van nieuwe modellen, waaronder grote auto's en SUV's.

Daewoo Daewoo
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via