25 november 2003
Toyota Avensis (1997 - 2003)

Toyota Avensis (1997 - 2003)

Toyota Avensis wint OpMaat Award 2003-2004

25 november 2003 | De autoredactie van OpMaat reikt jaarlijks de OpMaat Award (OMA) uit. Deze wordt toegekend aan een fabrikant die een auto lanceert die in positieve zin opvalt door een goede combinatie van ruimtecomfort en emotionele belevingswaarde. De OpMaat Award 2003-2004 werd op 19 november uitgereikt aan Louwman & Parqui B.V. -distributeur van Toyota in Nederland- voor de inzichten die hebben geleid tot de ontwikkeling en de distributie van de nieuwe Toyota Avensis.

OpMaat is het magazine voor mensen die niet goed passen binnen de standaardmaatvoering die wordt gehanteerd op de gebieden van huisvesting, kleding, werk, recreatie en automobiliteit. Naast voorlichting is het beleid van de OpMaat-redactie ook gericht op samenwerking met importeurs en fabrikanten. Zo kunnen kleine verbeteringen al leiden tot grote ruimtewinst. OpMaat wordt verspreid onder abonnees en verzonden naar een groot aantal redacties van kranten, tijdschriften, radio en televisie.

Toyota Avensis (1997 - 2003)

Aan de toekenning van de OpMaat Award is de OpMaat Selectie en de OpMaat TopSelectie vooraf gegaan. De OpMaat TopSelectie 2003 bestond uit elf auto's. De OpMaat Selecties komen op basis van de volgende criteria tot stand: hoofdruimte voorin, ruimte achterin, schoudervrijheid, value-for-money, beenruimte voorin, bagageruimte, space-for-money, interieurbreedte, in- en uitstappen, hoofdvrijheid, ruimtebeleving, voet- en beenvrijheid en tot slot de emotionele belevingswaarde.

Het oordeel van de jury luidt als volgt: "Met de ontwikkeling en de introductie van de Avensis heeft Toyota lef getoond zonder van beproefde wegen af te wijken. De nieuwe Avensis is veel ruimer dan zijn voorganger en naar verwachting even betrouwbaar en veel veiliger. De wegligging en het zitcomfort zijn boven elke redelijke kritiek verheven. Over design zijn meningen altijd verdeeld. De autoredactie van OpMaat is van mening dat ook hier winst werd geboekt zonder dat de ruimtelijke functionaliteit daar onder leed. De veilige rijeigenschappen en de spreekwoordelijke betrouwbaarheid maken de Avensis uniek. De autoredactie van OpMaat waardeert de bovengemiddelde maatvoering en de combinatie van ergonomie en design. De Avensis garandeert Space and Value for Money. De optelsom van harde feiten en gevoelige emoties deed de autoredactie van OpMaat besluiten om de derde OMA toe te kennen aan Toyota en aan haar 'autofiele' distributeur in Nederland, Louwman & Parqui".