25 november 2003
 

Honda

Honda met primeurs op Speed & Design

25 november 2003 | Honda en de racerij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deelname aan Internationale raceklassen, zowel op twee als op vier wielen, bevestigen Honda's positie als grootste motorenproducent ter wereld. Daarom is Honda ook dit jaar weer prominent vertegenwoordigd op "Speed & Design", de sportieve auto- en motorbeurs, die van 27 t/m 30 november in de Utrechtse Jaarbeurs wordt gehouden.

Honda's sportieve successen in de racerij vinden rechtstreeks hun weg naar de techniek in de seriemodellen. Een voorbeeld hiervan is Honda's i-VTEC-technologie, de variabele kleptiming en -opening voor meer vermogen bij hogere toerentallen. Honda komt dit jaar met diverse sportieve 'straatversies' naar Speed & Design, waaronder twee primeurs: de Civic 1.4i Type S en de Civic Type-R modeljaar 2004. Deze sportiefste standaard-Civic, met 2.0 i-VTEC-motor van 147 kW (200 pk), sprint binnen 6,6 seconden van 0 tot 100 km/h. Daarnaast staat als primeur de CR-V Executive op de stand en bovendien twee Honda's S2000 en een Honda Accord Sport, opgebouwd met tal van sportieve accessoires.

Honda

Ook is de spectaculaire Paris Dakar-buggy met de nieuwe 3,5-liter V6 in EVO-uitvoering op de stand te bewonderen. Deze EVO-uitvoering van het Fast & Speed-team is een doorontwikkeling van de rally buggy's met 3.5 V6, afkomstig van de Amerikaanse Honda Pilot, een fullsize SUV. Eerder dit jaar werd hij al ingezet tijdens de Rally d'Orient in Turkije en de Baja-Aragon in Spanje. Hier wist de Fransman Thierry Magnaldi de eerste etappe te winnen, voor de fabrieksteams van Mitsubishi, BMW en Nissan. In het totaalklassement leverde het de EVO respectievelijk de vijfde en zesde plaats op. Mocht de EVO-buggy onverhoopt niet op tijd klaar zijn voor Speed & Design, dan is in ieder geval een 'gewone' PD-buggy met 3.5 V6 van het team te bewonderen.

Sportieve accessoires zijn ook los in overvloed te bewonderen. Ook zijn originele BAR Honda Formule 1-merchandise en Honda-promotieartikelen te koop. Dagelijks is er gelegenheid op de Honda stand om gratis op de foto te gaan met een Honda naar keuze, bijvoorbeeld de Honda S2000 of Civic Type R. Honda heeft in 300 m2 beursruimte ingericht, verdeeld over de standnummers 1090 en 1092. Speed & Design is op donderdag 27 en vrijdag 28 november geopend van 14.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 29 en zondag 30 november van 10.00 tot 18.00 uur in de Jaarsbeurs te Utrecht, hal 1.

Honda Honda
 
Websitewww.honda.nl
Deel via