7 november 2003
 

Winterbandenhotel

Continental opent zomer- en winterbandenhotel

7 november 2003 | De vraag naar winterbanden is stijgende. Steeds meer automobilisten kiezen voor veiligheid en rijden 's winters op winterbanden. Vaak zijn er daarbij nog 2 problemen: "Waar laat ik mijn zomerbanden in het winterseizoen en omgekeerd?" en "Wie monteert mijn winter- en zomerbanden?" Continental Banden Groep B.V. en Mega Tyre hebben hier, onder andere samen met de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Ford, BMW, Renault, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz, Peugeot en Opel, een oplossing voor gevonden: het zomer- en winterbandenhotel.

De zorg voor opslag en beheer van de winter/zomerset wordt weggenomen door het bandenhotel. De band/wiel combinaties worden in het magazijn van Continental Banden Groep B.V. en Mega Tyre op de juiste manier geregistreerd en opgeslagen. Hierdoor blijven de banden en wielen ook in de periode dat zij niet gebruikt worden in topconditie.

Winterbandenhotel

Aan het begin van het winterseizoen komt de berijder of wagenparkbeheerder naar de dealer. De dealer zorgt voor het wisselen van de band/wiel combinatie en stuurt vervolgens de gedemonteerde set naar Continental Banden Groep B.V. of Mega Tyre. Zij zorgen met het bandenhotel voor de verdere afhandeling.

Als het later weer tijd is voor de zomerset stuurt de dealer een bericht naar de berijder of wagenparkbeheerder en maakt een afspraak. Vervolgens geeft de dealer dit door aan Continental Banden Groep B.V. of Mega Tyre en zij sturen de zomerset naar de dealer, die deze monteert. De gedemonteerde winterset verblijft hierna weer in het bandenhotel. Zo kan ongeacht het seizoen zorgeloos en veilig gereden worden. De extra kosten zijn gering, omdat de zomerbanden tijdens de winter niet worden gebruikt (dus geen slijtage) en omgekeerd.

Winterbandenhotel
 
Websitewww.conti-online.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!