23 oktober 2003
 

Ferrari

Ferrari en Carrera werken samen

23 oktober 2003 | Carrera, wereldwijd marktleider op het gebied van miniatuur Racebanen, is een officiele overeenkomst aangegaan met Ferrari en brengt nu zes Ferrari-modellen uit de Evolutie-serie in de schaal 1:32 op de markt. Naast de twee Ferrari Formule 1 wagens F2002 V10 met de startnummers 1 en 2 zijn nu ook de Ferrari's Uovo in het Mille Miglia-design uit de jaren 1951 en 1952 en de twee Enzo-modellen leverbaar.

"Wij zijn blij dat de wereldberoemde Ferrari's in de Evolution-serie van Carrera beschikbaar zijn gekomen, in de schaal 1 op 32, volledig detailgetrouw en in de originele uitvoering. Uitstekend nieuws voor de echte liefhebbers van Ferrari" aldus Fred Hahn, in de Benelux verantwoordelijk voor Carrera. "Voor talloze motorsportfans en automobielfanaten gaat daarmee een wens in vervulling, want autosport en Ferrari zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden". De zes Ferrari-modellen in drie sets (Formula one, Super cars/Enzo en Mille Miglia) zijn sinds september 2003 in Nederland voor de Carrera Evolution productreeks verkrijgbaar.

Ferrari

Alle Carrera-modellen in de Evolution-serie zijn vanaf 2003 technisch aanzienlijk verbeterd. Met talrijke nieuwe modellen als de Plymouth Roadrunner en de Dodge Charger Daytona naast de bekende, nieuw ontworpen Evolution-modellen als de Jaguar D-Type en Aston Martin Vanquish. De Evolution racebanenserie is een (semi) hobbylijn in de schaal 1:32. Fred Hahn: "De Evolution-reeks, vervaardigd van hoogkwalitatief materiaal, is geschikt voor zowel starters als voor de professionele racers. Voor de baan zijn talloze accessoires leverbaar, zoals de mogelijkheid de racebaan uit te breiden tot acht sporen. Daarnaast zijn alle modellen tot in detail natuurgetrouw en komt de dynamiek van het remmen en het accelereren overeen met de werkelijkheid. Dat racekarakter is overigens aan te passen aan de voorkeur van de gebruiker door middel van diverse instelmogelijkheden".

Fred Hahn: "Carrera kent een paar onderscheidende kenmerken zoals een uitstekende stroomvoorziening met goede aansluitingen, stevige U-profielen van roestvrij staal, en veel accessoires. Daarnaast zijn alle modellen uiterst gedetailleerd bedrukt. De banen zijn extra breed zodat er flink 'gedrift' kan worden. Met alle verbeteringen en de diverse modellen, die onder een exclusieve licentieovereenkomst met toonaangevende fabrikanten als Ferrari worden vervaardigd, heeft Carrera zijn leidende rol bevestigd".

Ferrari
 
Websitewww.carrera-toys.de
Deel via