20 oktober 2003
 

Saab 9-2X

Introductie Saab 9-2X in december 2003

20 oktober 2003 | De nieuwe Saab 9-2X maakt tijdens de Los Angeles Motor Show in december 2003 zijn werelddebuut. De vijfdeurs 9-2X is het eerste productiemodel van Saab dat is voorzien van vierwielaandrijving. Voorlopig komt het model alleen in de Verenigde Staten en Canada op de markt.

De Amerikaanse en Canadese Saab-dealers krijgen in de zomer van 2004 twee verschillende uitvoeringen van de Saab 9-2X in de showroom. Beide hebben een vijfdeurscarrosserie en vierwielaandrijving. Het verschil zit hem echter in de motoren. Een versie krijgt zijn aandrijfkracht van een ongeblazen benzinemotor met een inhoud van 2,5 liter. De 9-2X Aero, het topmodel, beschikt over een 227 pk sterke 2,0-liter turbomotor.

Saab Automobile AB maakt voor de ontwikkeling en productie van de 9-2X gebruik van het internationale netwerk van de General Motors Group. Hierdoor bestond de mogelijkheid om in samenwerking met Subaru, de autodivisie van het Japanse Fuji Heavy Industries, de Saab 9-2X te ontwikkelen. General Motors heeft een aandeel van 20 % in de Japanse fabrikant.

Saab 9-2X

De Saab 9-2X is een volgende stap in een enorm productoffensief van Saab. Vorig jaar heeft Saab de 9-3 Sport Sedan op de markt gebracht. En vanaf 1 november staat de nieuwe 9-3 Cabriolet bij de Nederlandse Saab-dealers. Ook heeft Saab in deze periode drie nieuwe conceptauto's ontwikkeld, te weten de 9-X, de 9-3X 'Cross-over Coupe' en de 9-3 Sport-Hatch.

De productie van de Saab 9-2X begint in de lente van 2004 bij Fuji in Japan. Saab heeft nog geen beslissing genomen of de Saab 9-2X ook in Europa geleverd zal worden.

Saab 9-2X
 
Websitewww.saab.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!