10 oktober 2003
 

Seat Alhambra (1996 - 2010)

Productverbeteringen voor Seat Alhambra

10 oktober 2003 | Seat voert een aantal productverbeteringen door op de Seat Alhambra. Nieuw in het leveringsprogramma is dat de Alhambra 1.9 TDi 96 kW (130 pk) nu ook verkrijgbaar is op de Stella uitvoering. De Alhambra is tevens voorzien van een compleet nieuw kleuren- en bekledingenprogramma. Alle Alhambra-uitvoeringen zijn voortaan standaard voorzien van een Coming-home functie en een gekoeld dashboardkastje.

De voorlichten van de Alhambra blijven tijdelijk branden na het sluiten van het linker voorportier. De bestuurder kan deze functie activeren door na het openen van het linker voorportier een druk op de verlichtingsschakelaar te geven. De voorlichten gaan branden en doven automatisch 30 seconden na het sluiten van het linker voorportier. Voorwaarde is wel dat de verlichting maximaal 2 minuten voor het uitschakelen van de motor in gebruik is geweest. Deze Coming-home functie is nu standaard op alle Alhambra-uitvoeringen.

De vernieuwde Seat Alhambra is nu ook verkrijgbaar in vijf nieuwe kleuren, namelijk Parelblauw, Magiczwart, Reflexzilver, Schaduwblauw en Nordicgroen. Nieuw in het leveringsprogramma is dat de 1.9 TDi 96 kW (130 pk) motor nu tevens op de Stella uitvoering te verkrijgen is. Standaard is het model uitgerust met onder andere: een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, handbediende airconditioning, stuurbekrachtiging, cruise control, ABS met elektronische remkrachtverdeling en buitenspiegels met parkeerstand.

Seat Alhambra (1996 - 2010)

De Sportuitvoering is voorzien van een nieuw design lichtmetalen 17 inch velg, welke ervoor zorgt, samen met het nieuwe kleurengamma en de nieuwe decoratielijsten op het dashboard, dat deze uitvoering van buiten en van binnen een sportievere look heeft gekregen. Het uitrustingniveau van de Alhambra Sport is verder verhoogd door diverse opbergmogelijkheden als opbergnetten aan de rugzijde van de stoelen op de tweede rij. De opklaptafeltjes aan de rugleuning van de voorstoelen zijn voor het gemak van de passagier nu ook voorzien van bekerhouders. De Alhambra Sport is, naast het Stellapakket, voorzien van sportstoelen en een sportonderstel, mistlampen voor en een met leder beklede stuurwiel en pookknop. De airconditioning is bij de Sportuitvoering vol automatisch geregeld.

De vernieuwde Alhambra Signo is voorzien van lichtmetalen 16 inch velgen en ook de Signo-uitvoering is voorzien van nieuwe decoratielijsten op het dashboard. De Signo-uitvoering had al een alarmsysteem, mistlampen voor, volautomatische airconditioning, een verwarmde voorruit en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels met parkeerstand. Het luxeniveau van de Signo-uitvoering is echter verhoogd door de diverse nieuwe opbergmogelijkheden zoals het opbergnet aan de achterzijde van de rugleuningen van de stoeien op de tweede rij en de bekerhouders in de opklaptafeltjes aan de rugleuning van de voorstoelen. Ook de nieuwe Alhambra Signo is voorzien van de Coming-home functie.

De vernieuwde Seat Alhambra is verkrijgbaar vanaf € 27.495,- inclusief BTW/BPM (Stella 2.0 85 kW/115 pk).