16 mei 2002
Mini MINI (2000 - 2006)

Mini MINI (2000 - 2006)

BMW kondigt een diesel-uitvoering van de Mini aan

16 mei 2002 | Nadat de Mini One en Mini Cooper in 2001 op de markt zijn gebracht, wacht de snelle Cooper S zijn introductie in juni van dit jaar. BMW maakte tijdens haar afgelopen jaarvergadering bekend dat daar in 2003 een Mini diesel bij komt.

Specificaties en technische details moeten nog bekend worden gemaakt, maar professor Joachim Milberg, voorzitter van de raad van bestuur van BMW bevestigde dat een 1,4 liter diesel is gekocht van Toyota. Deze motor, recentelijk geintroduceerd in de Toyota Yaris, zal in Japan worden geproduceerd. De motor wordt aangepast om betere prestaties te leveren en om in de motorruimte van de Mini te passen. De Mini fabriek in Oxford zal 10 tot 20.000 Mini's met dieselmotor per jaar gaan produceren.

Mini MINI (2000 - 2006)

Trevor Houghton-Berry, General Manager van MINI Engeland zei: "Het doet ons veel genoegen dat de afspraken rond zijn en we een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van Mini kunnen toevoegen. Dit is een geweldige kleine diesel die helemaal is aangepast aan het prestatieniveau van de Mini. Het is daarbij belangrijk dat in een groeimarkt waarin de Mini One en Mini Cooper zich hebben gevestigd, de diesel-uitvoering van de Mini de meest gewilde kleine diesel wordt".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!