11 september 2003
Daihatsu Copen (2002 - 2012)

Daihatsu Copen (2002 - 2012)

Daihatsu Copen komt naar Nederland

11 september 2003 | Het is zover! Vanaf heden kan de mini-roadster COPEN bij elke Daihatsu dealer besteld worden. Het is een lange weg geworden van concept naar productiemodel want al op de Tokyo Motor show in 1999 werd het eerste studiemodel als K-OPEN getoond aan het publiek. Gelukkig zal hij binnenkort ook op de Nederlandse wegen rondrijden. Daihatsu presenteert hiermee de kleinste roadster ter wereld met elektrisch verzinkbare aluminium hard-top.

De naam COPEN is een combinatie van Compact en Open en duidt op een geraffineerde manier van compact autorijden en cabrio autorijden in een. De clou is een actieve hard-top; een elektrische, hydraulische manier van openen en sluiten van de hard-top. Vier hydraulische cilinders brengen het mechaniek in beweging, die de achterklep omhoog beweegt en het dak eronder verzinkt. Voor deze actie heeft de COPEN slechts 20 seconden nodig.

Daihatsu Copen (2002 - 2012)

Het design toont aan alle kanten consequent doorgevoerde ronde vormen. Voor-, achter- en zijkanten alsook voor- en achterlichten zijn rond gevormd. Door de gelijke plaatsing van koplampen en achterlichten op de body van de auto lijken voor- en achterkant bijna identiek. Hoe compact de auto is, wordt benadrukt door de wielbasis van slechts 223cm. Zijn directe besturing en kleine draaicirkel van slechts 9,2 meter zorgen voor een goede handelbaarheid. Verder bezit de COPEN alles wat een sportieve roadster nodig heeft; ABS met EBD, airco en twee airbags. Een high-tech turbo motor, gecombineerd met korte schakelwegen van de transmissie en een buitengewone wegligging, maken het tot een genot om met de roadster te toeren.

Zijn ontwapenende uiterlijk staat garant voor vele bewonderende blikken. Na de introductie in Japan zijn er al meer dan 18.500 COPENs verkocht met als gevolg dat er momenteel een levertijd geldt van meer dan 5 maanden. De COPEN eigenaren in Japan hebben zich al verenigd in maar liefst 11 aparte clubs! Aangezien er alleen rechtsgestuurde versies in Europa worden geleverd, heeft de auto alles in zich om ook in Nederland een cultstatus te ontwikkelen.

Daihatsu Copen (2002 - 2012)

In Nederland gaan er 4 versies van de rechtsgestuurde COPEN geleverd worden. Prijzen beginnen bij 22.695,- euro en lopen op tot 24.395,- euro voor de meest luxe versie met o.a. bruin lederen interieur en hout/lederen sportstuur. De COPEN is leverbaar in 8 kleuren waaronder silver metallic, black mica, dark blue metallic en sun flower yellow. Optioneel kan de COPEN nog worden voorzien van een zwart dak tegen een meerprijs van 300 euro. Levering COPEN voorjaar 2004, bestelling per direct bij de Daihatsu dealer en: zien = COPEN!