10 mei 2002
 

Daihatsu YRV

daihatsu introduceert de young rv turbo.

10 mei 2002 | Daihatsu introduceert de Young RV Turbo. Een snelle en ruime auto met een innovatief karakter. De nieuwe 1.3 16V DVVT Twincam Turbo motor levert zeer vlotte prestaties (95 kW/129 pk), wat uniek is in het midi-MPV segment. Met de Young RV Turbo laat Daihatsu volgens eigen zeggen zien wat zij als compacte autospecialist in een auto kan verenigen.

Het belangrijkste aspect van de vormgeving is wel het "double wedge" design en de aero delen, die het sportieve uiterlijk in balans brengen. De luchthapper op de motorkap zorgt voor de aanvoer van koele lucht naar de intercooler. Daarnaast geeft het de Young RV een stoer uiterlijk. De achterkant van de Young RV Turbo is uitgerust met 'clear lens type' achterlampunits, een achterklepspoiler en de auto heeft standaard 15 inch lichtmetalen velgen meegekregen. In de Young RV is extra aandacht geschonken aan de stoelen. De "tribune opstelling" geeft de achterpassagiers de mogelijkheid om over de voorin geplaatste sportstoelen te kijken. Daarnaast kan de achterbank 150 mm naar achter en naar voren geschoven worden. De zittingen kunnen er ook helemaal uitgehaald worden, zodat er een nog grotere ruimte ontstaat. Hierdoor is de auto voor vele doelen te gebruiken.

De nieuw ontwikkelde 1.3 16V Turbo creeert slimme synergie tussen de Turbo en de DWT (Dynamic Variable Valve Timing). De low-pressure turbo werkt reeds bij lage toerentallen en het DWT systeem zorgt constant voor het ideale moment waarop de inlaatkleppen worden geopend. Het resultaat is in iedere situatie een ideale cilindervulling. Dit zorgt voor een hoog vermogen bij hoge toerentallen en ook een hoog koppel in het lage toerengebied. Gevolg is te allen tijde een aangenaam grote trekkracht, welke merkbaar groter wordt met het toenemen van het toerental. De motor levert een maximum vermogen van 95 kW/129 pk bij 6.400 tpm en een maximum koppel van 170 Nm bij 2.800 tpm. De 100 Nm grens wordt bij 1250 tpm al gehaald. Met dit alles zet de YRV Turbo een topsnelheid van 195 km/u neer en wordt de sprint van 0 naar 100 km/u in 8,4 seconden geklaard.

Daihatsu YRV

De Young RV Turbo is compleet uitgerust. De auto is onder andere uitgevoerd met ABS, Safety Package, in kleur van de carrosserie gespoten elektrisch bedienbare buitenspiegels, 15 inch lichtmetalen velgen, achterlichtunits 'clear lens type', achterklepspoiler met derde remlicht, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, achterbank in lengterichting verstelbaar, elektrische bedienbare ramen, twee airbags voorin, gordijn airbags, zij airbags, sideskirts, luchthapper in motorkap, mistlampen voor, sportief stuurwiel met leermotief, sportstoelen, stuurtiptronic, uitlaateindstuk, bestuurdersstoel met verstelbare hellingshoek van zitting, chromen versnellingspook, en vier speakers.

De Young RV turbo is leverbaar vanaf 17.999 euro.