29 augustus 2003
 

Land Rover Discovery II

Speciale G4 Edition van Land Rover Discovery en Defender

29 augustus 2003 | Vanaf 1 september 2003 biedt Land Rover twee speciale G4 Edition-uitvoeringen aan van de Discovery en de Defender; afgeleid van de voertuigen waarmee de zware Land Rover G4 Challenge werd verreden.

Deze Limited Editions worden geintroduceerd om het succes te vieren van de allereerste Land Rover G4 Challenge een extreem en wereldwijd avontuur, waarbij de deelnemers in vier weken, in vier tijdzones, de meest extreme sportprestaties moesten leveren en zware rijproeven moesten afleggen. Zestien deelnemers uit landen over de hele wereld, waaronder de Nederlander Erik den Oudendammer, gingen de strijd aan, waarbij de winnaar een nieuwe Range Rover als hoofdprijs in ontvangst mocht nemen.

Land Rover Discovery II

De G4 Edition Defender en Discovery zijn zowel uitgerust met gespecialiseerde expeditie-apparatuur als met comfortdetails. Opvallende kenmerken zijn de A-frame beschermbeugel aan de voorzijde, nieuwe Black Mogul technische stoffen stoelbekleding, vier speciale lakkleuren (Tangiers Orange, Borrego Yellow, Zambezi Silver, Java Black), airconditioning, radio-CD-speler en speciale G4-badges op de voorspatborden.

Extra kenmerken van de Defender zijn lichtmetalen 16" Boost velgen, kooiconstructie rond de voorzijde van de cabine, zwarte traanplaatafwerking van de bovenzijde van de voorspatborden, zwarte traanplaatbeschermingsset voor dorpels en achterspatborden, achterbumper met opstap, zwarte wielkastverbreders en dak in carrosseriekleur. De Discovery onderscheidt zich verder onder meer door lichtmetalen 16" velgen Styling 3, lampbeschermers voor en achter, blokkeerbaar centraal differentieel (diff-lock), luchtgeveerde niveauregeling (SLS) en roof bars.

Land Rover Discovery II

De G4 Edition Defender is verkrijgbaar als 90 en 110 Td5 Station Wagon, op personenauto- (vanaf € 46.208,-) en bedrijfsautokenteken (vanaf € 36.033,-). De G4 Edition Discovery Td5 is eveneens verkrijgbaar op personenauto- (vanaf € 51.584,-) en bedrijfsautokenteken (vanaf € 39.744,-).

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!