8 mei 2002
 

Volvo C70 Coupe

Laatste serie van Volvo C70 Coupe als C70 Collection

8 mei 2002 | In de zomer van 2002 zal er een eind komen aan de productie van de Volvo C70 Coupe. Liefhebbers van dit dynamische model kunnen nu de allerlaatste Coupe-versie aanschaffen in een unieke en exclusieve uitvoering: de Volvo C70 Coupe Collection. Een auto waarvan er in Nederland maar vijftig exemplaren op de markt zullen komen.

De laatste jaren heeft Volvo niet stilgezeten. Voortdurend zijn er nieuwe modellen op de markt gebracht, die stuk voor stuk goed zijn aangeslagen bij de consument. De Volvo Cross Country bijvoorbeeld. En de vernieuwde Volvo V70 en de Volvo S60. Ook al is de Volvo C70 Coupe nog niet zo oud, toch is hij binnen het Volvo- modellengamma inmiddels een ware vaandeldrager geworden. Samen met de C70 Convertible heeft de C70 Coupe een enorme bijdrage geleverd aan Volvo's naams-bekendheid. Ze betekenden het begin van een nieuw en dynamisch Volvo-design.

Deze zomer zal Volvo afscheid nemen van de Volvo C70 Coupe om zich meer te kunnen concentreren op de groeiende vraag naar de Volvo C70 Convertible. Liefhebbers van de Coupe krijgen echter nog een laatste kans met een unieke uitvoering: de Volvo C70 Coupe Collection. De specificatie is opgebouwd uit de meest verkochte elementen van de afgelopen jaren, aangevuld met de aantrekkelijkste opties die voor de Volvo C70 Coupe verkrijgbaar zijn.

Volvo C70 Coupe

Zo wordt de Volvo C70 Coupe Collection bijvoorbeeld geleverd met een 2.4T-motor in combinatie met een automatische versnellingsbak. Hij is verder standaard voorzien van onder meer een RTI navigatie- en verkeersinformatiesysteem, cruise control, een boordcomputer, verwarmbare voorstoelen en een SC-901 RDS radio met 3 cd-wisselaar en 4 x 100 Watt versterker. Hij beschikt verder over soft lederen bekleding, een met leder bekleed sportstuurwiel, aluminium inleg en 17" Propus-velgen.

En last but not least: bij elk exemplaar wordt een unieke C70 Artist Impression geleverd van de vijf C70 Coupe designschetsen. Deze is voorzien van de handtekeningen van Ian Callum (TWR Design), Anders Gunnarson (Project Chief Designer) en Peter Horbury (Chief Designer Volvo Car Corporation).