20 augustus 2003
 

Nissan Dunehawk

Dunehawk geeft idee van toekomstige Nissan SUV in Europa

20 augustus 2003 | Nissan onderstreept op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt zijn positie in het 4x4-segment in Europa. Een van de grote attracties is een robuuste conceptauto, de Dunehawk, die toont welke richting Nissan inslaat met de SUV.

De Dunehawk geeft een impressie van de Nissan 4x4 van morgen. Met een robuust design, geavanceerde technologie en een combinatie van SUV en MPV, is de Dunehawk een medium-SUV die volgens Nissan is toegesneden op de wensen van actieve gezinnen van de toekomst. Het model is uitgerust met de tweede generatie van Nissans ALL MODE 4x4-systeem, bekend van de X-TRAIL.

Nissan Dunehawk

De internationale autotentoonstelling van Frankfurt is ook het officiele startsein voor de Europese verkoop van de indrukwekkende 350Z, de tweezitter met een onderstel dat op het circuit is ontwikkeld. Zijn3,5-liter V6-motor levert 280 pk en is achter de vooras geplaatst waardoor een optimale gewichtsverdeling is bereikt. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/uur en de acceleratie van 0 tot 100 km/uur neemt minder dan zes seconden in beslag. De Nissan 350Z speelt een belangrijke rol bij de groei van Nissan in Europa. Al meer dan duizend exemplaren van de nieuwste Z-car zijn in Europa verkocht sinds het model begin dit jaar werd geintroduceerd op de autoshow van Geneve.

Essentieel voor de voortgaande groei van Nissan in Europa is de uitbreiding van de reeks dieselmotoren. In Frankfurt wordt een nieuwe 82 pk sterke dieselversie van de Micra 1.5 dCI onthuld. Deze motor -leverbaar vanaf oktober- is een toevoeging aan de bestaande 65 pk sterke variant die al op de markt is. De Micra 1.5 dCi met 82 pk is de laatste in een reeks introducties van dieselmotoren. Nissan heeft nu een complete range dieselmotoren voor elk segment van de markt, van de Micra tot de Patrol GR. Nissans dieselaanbod omvat vijf verschillende cilinderinhouden: 1.5, 1.9, 2.2, 2.5 en 3.0 liter met in totaal negen verschillende vermogens.

Nissan Dunehawk

Voor het eerst toont Nissan in Europa ook de technologie van de toekomst. Een prototype van een met een brandstofcel aangedreven X-TRAIL, net terug van uitgebreide praktijktesten, schittert op de show. Brandstofceltechnologie is honderd procent vriendelijk voor het milieu en veroorzaakt geen schadelijke uitstoot. Niet voor niets wordt deze manier van aandrijving wereldwijd gezien als de techniek van de toekomst. Nissans X-TRAIL-prototype vormt de basis voor een auto met brandstofcel die dit jaar in proefproductie zal worden genomen.