18 juli 2003
 

Rover

Vijf miljoenste Rover geproduceerd

18 juli 2003 | Op 10 juli produceerde Rover de vijf miljoenste auto sinds de productiestart van het merk in 1904. Prins Edward, Graaf van Wessex, bracht een bezoek aan Longbridge om de staf van MG Rover te feliciteren en het belang van deze mijlpaal te vieren.

Kevin Howe, Chief Executive van MG Rover Group, verklaarde: "We zijn bijzonder verheugd over het feit dat Prins Edward de gelegenheid heeft gevonden om samen met ons even stil te staan bij dit speciale moment. Hoewel MG Rover Group een nog relatief jonge onderneming is, draagt het Rover-merk een grote historische erfenis met zich mee. Volgend jaar vieren we het 100-jarig bestaan van Rover, wat eveneens een gedenkwaardig moment zal worden".

Rover

De vijf miljoenste Rover was een 75 sedan, aangedreven door een K Series 2.5-liter V6 motor, en gespoten in een speciale Xirallic Aubergine lakkleur. Het interieur van de auto is voorzien van unieke Oyster lederen stoelen, een auberginekleurig Personal Line interieur, een Connoisseur SE uitrustingsniveau (niet leverbaar in Nederland), een Hi-Line satelliet navigatiesysteem en vele exclusieve opties die er voor zorgen dat dit een wel heel speciale Rover is geworden. Zo is het jubileummodel bovendien uitgerust met een vijftraps automatische transmissie, 17" lichtmetalen Serpent wielen, een Intelligence pakket (parkeerassistentie, tripcomputer, zelfdimmende binnenspiegel, regensensor), een Harman-Kardon stereo, een Business Pack (mobiele telefoonhouder en accessoires), een elektrisch bedienbaar sunroof, tractie controle, cruise controle en elektrische verstelling van de bestuurder- en passagierstoel. Tevens werd een af-fabriek beschikbaar houten stuurwiel gemonteerd, met dito versnellingspookknop en handrem-greep, evenals een Sony DVD-speler uit het optionele Monogram programma.

De meest populaire Rover ooit was de Rover 200 (R8) die in 1989 werd geintroduceerd en waarin voor het eerst de lichtgewicht K-series motor werd toegepast. Deze is tegenwoordig nog steeds terug te vinden in een aantal van de huidige producten. De vijf miljoenste Rover zal binnen de muren van het bedrijf in Longbridge blijven, met het oog op de feestelijkheden rondom het 100-jarig bestaan van Rover, in 2004.

Rover Rover
 
Websitewww.rover.nl
Deel via