11 juli 2003
Smart Roadster

Smart Roadster

Smart Roadster laat jaren 50 herleven

11 juli 2003 | In het weekend van 25 tot en met 27 juli wordt het 100-jarig bestaan gevierd van het Solitude-circuit bij Stuttgart. Smart is officieel partner van dit historische evenement, waarbij ook de Smart Roadster in actie te zien zal zijn. Op zaterdag en zondag zijn er regelmatigheidswedstrijden met telkens acht Smart Roadsters aan de start.

De auto's worden bestuurd door legendarische coureurs uit de jaren vijftig en zestig, als mede rijders die nu nog actief zijn. Op het 4,6 kilometer lange circuit moeten zij gedurende meerdere ronden proberen, de richttijd van oud-coureur Hans Herrmann te evenaren. De Smart Roadster en de Smart Roadster-coupe lijken volgens de organisatie haast gemaakt voor het historische circuit. De modellen onderscheiden zich immers door het pure roadster-gevoel en het rijplezier zoals die van de populaire open auto's uit de jaren vijftig en zestig. Een uitermate gunstige pk/gewichtsverhouding zorgt bovendien voor sportieve prestaties.

Smart Roadster

De eerste Solitude-race vond honderd jaar geleden plaats op een parcours van Stuttgart naar het slot Solitude. Dit evenement werd een van de hoogtepunten op de jaarlijkse autosportkalender, met tal van kampioenen aan de start. De laatste race vond plaats op 18 juli 1965 en werd bijgewoond door zo'n 200.000 bezoekers.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!