8 juli 2003
Rover Streetwise

Rover Streetwise

Nieuwe Street Wise-modellen bij Rover

8 juli 2003 | MG Rover Group kondigt een opvallende, nieuwe uitbreiding aan van haar 'small car' modelreeks - de Streetwise. Het ligt in de verwachting dat in Engeland in augustus en in Nederland in oktober met de verkoop van de nieuweling zal worden begonnen. De Streetwise is een aparte reeks die is gebaseerd op het Rover 25 platform, maar met een geheel eigen modelpersoonlijkheid. Hij is ontwikkeld om het bestaande Rover modelprogramma aan te vullen en met de doelstelling de aantrekkingskracht van de Rover Brand te vergroten.

De Streetwise beschikt over grote wielen en een verhoogde wielophanging voor een grotere bodemspeling en een beter zicht. Voor een grotere robuustheid en duurzaamheid heeft de Streetwise stevige bumpers, bescherming op de wielkasten en strips, alles in een krasbestendige donkergrijze afwerking. De nieuwe Rover wordt standaard geleverd met dakreling.

Rover Streetwise

In het interieur is de Streetwise voorzien van een geheel eigen, speciaal ontworpen afwerking van de vier sportieve stoelen en de bekleding, met opbergmogelijkheden bij iedere stoel. De achterbank kan in een 60/40 verdeling worden neergeklapt. Voor het interieur van de Streetwise is gekozen voor vier sportief vormgegeven stoelen in plaats van twee voorstoelen en een achterbank. Tussen de twee achterzittingen bevindt zich een speciale console met opbergvakjes. Toch kunnen de achterstoelen in een praktische 60/40 verhouding worden neergeklapt. Optioneel is echter ook een normale achterbank leverbaar, voorzien van driepunts veiligheidsgordels en met plaats voor drie personen. Ook deze achterbank kan in een 60/40 verhouding worden neergeklapt. Andere speciale Streetwise-details in het interieur zijn een nieuwe middenconsole met gewijzigde schakelaars en verbeterde opbergmogelijkheden alsook een nieuwe vloer-console die de schakelpook, de raambediening en het achterste asbakje herbergt.

De Streetwise wordt leverbaar met zowel een benzine- als dieselmotor. Vooralsnog zal de nieuwe Rover worden geleverd met de aluminium 1.4-liter K Serie benzine-motor, met dubbele nokkenassen, van 103 pk en de 101 pk krachtige L-Serie turbo-diesel krachtbron. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijf-versnellingsbak. Naar verwachting komt de Streetwise in oktober in Nederland op de markt, met een vanafprijs van 17.490 euro voor de 1.4 uitvoering en 22.490 euro voor de 2.0-liter dieselversie.