3 juli 2003
Smart ForFour (2004 - 2006)

Smart ForFour (2004 - 2006)

Smart ForFour werpt schaduw vooruit

3 juli 2003 | De smart ForFour, die in het voorjaar van 2004 op de markt komt, werpt nu al zijn schaduw vooruit. Geen wonder, want de nieuwste smart verbindt als geen andere auto in zijn klasse de functionaliteit van een compacte auto met de emotionaliteit van een jong dynamisch automerk.

De Smart ForFour is standaard voorzien van het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP. Ook kan er worden gekozen uit tal van audio-, navigatie- en communicatiesystemen en een reeks van voorzieningen op het gebied van veiligheid en comfort.

Smart ForFour (2004 - 2006)

Voor de aandrijving kan worden gekozen uit drie benzine- en twee dieselmotoren. De 1,5 liter driecilinder dieselmotor is er naar keuze met een vermogen van 50 of 70 kW. Bij de benzinemotoren bestaat de reeks uit een 1,1 liter driecilindermotor met een vermogen van 55 kW, een 1,3 liter viercilinder die 70 kW levert of de 1,5 liter viercilinder, die goed is voor 80 kW. In combinatie met het lage gewicht van minder dan 1000 kg is de pk /gewichtsverhouding van de Smart ForFour met de krachtigste motor vergelijkbaar met die van de Smart Roadster. De flinke spoor breedte belooft bovendien voor een stabiele wegligging. De smart ForFour wordt standaard met een hand geschakelde vijfversnellingsbak geleverd. De nieuw ontwikkelde softouch plus geautomatiseerde transmissie met zes versnellingen is leverbaar als optie. Er zijn twee uitrustingsniveau's: pulse en passion.

Het interieur doet, ondanks de compacte buitenafmetingen van de smart ForFour, zoals bij alle Smarts opmerkelijk groot aan. Het als optie leverbare lounge concept geeft de Smart ForFour zelfs het gevoel van een woonkamer: wanneer de rugleuningen van de beide voorstoelen worden neergeklapt ontstaat er een groot horizontaal oppervlak om op te zitten. De achterbank is in lengterichting 15 cm te verschuiven. Met de achterbank in middenstand bedraagt de inhoud van de bagageruimte 270 liter. Wordt de rugleuning neergeklapt, dan is 620 liter beschikbaar en met opgeklapte achterbank 910 liter.

Smart ForFour (2004 - 2006)

Net als bij de smart city-coupe kan ook bij de Smart ForFour worden gekozen uit een kunststof dak, een glazen panorama-dak of een elektrisch bedienbaar glazen schuifdak.