1 juli 2003
 

Peugeot 607

Wijzigingen voor Peugeot 607

1 juli 2003 | In de nazomer van 2000 introduceerde Automobiles Peugeot haar nieuwe vlaggenschip: de 607. De auto oogste direct bewondering vanwege het lijnenspel, de ingetogen schoonheid en de moderne technieken. Daarnaast komt Peugeot met een roetfilter (F.A.P.) op de dieselversies van de 607. Met deze voorziening is Peugeot de eerste autofabrikant die zo'n milieuvriendelijke voorziening standaard levert. Nu drie jaar later zijn er inmiddels 500.000 dieselauto's met roetfilter verkocht en heeft Peugeot de filters inmiddels ook bij een aantal versies van de 307 en de 406 aan de standaarduitrusting toegevoegd.

Met ingang van de productiemaand juli zal de grote Peugeot worden uitgerust met twee extra airbags voor de achterpassagiers. Deze airbags beschermen in geval van een ongeval de borstkast van de achterpassagiers en brengen het aantal standaard aanwezige airbags in de 607 op 8 stuks in totaal. In dezelfde productiemaand introduceert Peugeot ook een aantal andere noviteiten op de 607. Ten eerste zal de 136 pk sterke 607 2.2 HDi zonder meerprijs uitgerust worden met een zesversnellingsbak. Met deze zesde versnelling kan bij een constante snelheid van 130 km/ u het verbruik van de 4,87 meter lange diesel met maximaal 5% teruggebracht worden. Daarnaast wordt door de toepassing van de 6-bak het motorgeluid in het interieur verder beperkt.

Tevens zal elke 607 voortaan standaard worden uitgerust met een elektrisch gemotoriseerde kofferbak. Met een druk op de knop wordt de kofferklep van de auto geopend of gesloten. Desgewenst kan het proces onderbroken worden. Ook de basisuitvoering van de 607-serie wordt verder aangekleed. De standaard modellen zullen voortaan zonder meerprijs geleverd worden met automatisch inklapbare spiegels. De Executive-versies krijgen automatisch dimmende buitenspiegels. Exclusief op de zescilindermodellen wordt een nieuwe 17 inch "Artique"-velg leverbaar. Op alle andere modellen zullen de gebruikelijke velgen leverbaar blijven. De versies met de interieursfeer "Ebene" en "Diamant" krijgen nieuwe velours "Otello"-bekleding, terwijl er voor de "Titane"-versies blauw lederen bekleding op de optielijst komt.

Peugeot 607

Ook op het gebied van telematicatoepassingen evolueert de 607 verder. Elk model is nu optioneel uit te rusten met een bluetooth-telefoonkit. Deze optie maakt het handsfree gebruiken van een "bluetooth"-telefoon in de auto mogelijk. Zodra de bestuurder in de auto zit, wordt het mogelijk om via de voorzieningen van de geluidsinstallatie van de 607 met de GSM handsfree te bellen. Daarnaast neemt het centrale beeldscherm in de middenconsole de functie van het telefoonscherm over. Met de afstandsbedieningspook aan de stuurkolom kunnen de verschillende menus en functies van de telefoon worden opgeroepen.

Hoewel de wijzigingen in de uitrusting tamelijk omvangrijk zijn, zullen de prijzen van de Peugeot 607 ongewijzigd blijven. De nieuwe Peugeot 607 2.2 HDi 6-bak is leverbaar vanaf € 40.200,-. De prijslijst van de 607 begint bij € 33.500,- . Daarvoor krijgt de klant een 138 pk sterke 2.0 16V benzinemotor.