25 juni 2003
 

Renault Trafic

Renault Trafic als personenauto

25 juni 2003 | De Passenger-versie werd gepresenteerd tijdens de salons van Geneve en Barcelona en maakt het Trafic gamma compleet in de vorm van een nieuwe versie voor personenvervoer. De Trafic Passenger biedt plaats aan maximaal 8 inzittenden en richt zich niet alleen op zakelijke klanten, maar ook op grote gezinnen. De Trafic Passenger is leverbaar met een benzinemotor en drie turbodieselmotoren, waaronder de recente 2.5 dCi 16v motor met 99 kW (135 pk).

De vier nieuwe Passenger versies nemen de fundamenten van de standaardversie over en vormen de luxueuze aanvulling van het Trafic gamma dat momenteel uit 51 versies bestaat. Deze nieuwe Trafic Passenger moet in Europa eind 2004 bijna 5% van de Trafic verkoopmix vertegenwoordigen.

Renault Trafic

De bekleding is velours 'Zebra', die ook terug te vinden is in inzetstukken op de voorste portierpanelen en zijwanden achterin. De vloer is volledig bekleed met een vloerbedekking die het interieur helemaal af maakt. In de kofferruimte wordt de waarneembare kwaliteit van de auto verhoogd door een verwijderbare bagagedek en bekleding van de wielkasten. Er is veel aandacht aan de bestuurdersplaats besteed om ruimte met functionaliteit te combineren. Met het oog op ergonomie -net als bij een monospace- is het stuur in diepte verstelbaar, herbergt het dashboard talrijke opbergmogelijkheden en zijn de bedieningen goed toegankelijk voor de bestuurder. Voor meer comfort zijn de voor- en achterstoelen voorzien nieuw schuim en uitgerust met armsteunen. De voorstoelen bieden een uitstekende zijdelingse steun en steun voor de rug, en zijn bovendien in hoogte verstelbaar. Daarmee profiteert de bestuurder van een verhoogde zitpositie en een optimaal zicht. De Trafic Passenger kan tot 8 personen vervoeren. De bank op de eerste achterste rij biedt plaats aan 2 tot 3 personen - bank voor 3 personen is optioneel - en op de tweede rij staat een bank voor 3 personen die opgeklapt en gemakkelijk verwijderd kan worden. Door deze bank te verwijderen, kan de laadruimte naar wens vergroot worden.

De Trafic Minibus biedt standaard stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een boordcomputer, elektrisch bedienbare ramen voor en elektrisch bedienbare dubbele buitenspiegels, zonwerend glas en talrijke opbergruimten. In Nederland bestaat het gamma uit drie uitrustingsniveaus: Authentique, Expression en Privilege. Het Expression uitrustingsniveau heeft als meeruitrusting ten opzichte van de Authentique standaard mistlampen voor en een 4x15 Watt radio / CD-speler. Het Privilege uitrustingsniveau heeft daarbovenop ook nog standaard airconditioning voor. Deze uitrustingen kunnen optioneel nog worden aangevuld met het GPS-gestuurde Carminat navigatiesysteem met verkeersinformatie en kaartweergave en een ruim aanbod Renault radio's met cassette- of CD-speler met of zonder CD-wisselaar.

Renault Trafic

Om onder alle omstandigheden veilig te kunnen rijden, profiteert de Passenger versie van alle technieken uit het Trafic gamma op het gebied van actieve veiligheid met onder andere schijfremmen rondom. Deze schijfremmen zijn ruim bemeten met voor 305 mm x 28 mm, geventileerd en voorzien van remklauwen met twee zuigers met een diameter van 40 en 45 mm. Achter zijn de schijven 285 mm x 12 mm en uitgerust met remklauwen met automatisch stelmechanisme. Dit efficiente en krachtige remsysteem wordt standaard aangevuld door ABS met elektronische remkrachtverdeler EBV.

Renault Trafic Renault Trafic
 
Websitewww.renault.nl
Meer informatie
Deel via