23 juni 2003
 

Renault

Renault opent nieuw design centrum

23 juni 2003 | Renault Design Parijs is in 2001 opgericht en opent vandaag haar definitieve vestiging in het hart van de Parijse wijk Bastille. In dit centrum, dat onder leiding staat van Fabio Filippini, zijn 15 mensen fulltime werkzaam.

In het kader van de ontwikkeling van haar activiteiten op met name internationaal niveau, begon Renault Design in 2000 met het opzetten van haar netwerkorganisatie: de opening van twee satellietcentra in het centrum van twee Europese culturele hoofdsteden. Deze twee vestigingen, Renault Design Barcelona (2000) en Renault Design Parijs (2001), vormen een aanvulling op de hoofdvestiging, dat zich in het Renault Technocentre te Guyancourt bevindt. Het netwerk van Renault Design werd in september 2002 compleet gemaakt door het derde zelfstandige centrum, Design Renault Samsung Motor, dat gevestigd is in het Koreaanse Kihueng. Renault Design is voortaan gevestigd in de wijk Bastille, in het 12e arrondissement in Parijs, een ideale plek om de laatste trends te volgen. De constructeur heeft gekozen voor de rue du Faubourg Saint-Antoine voor de vestiging van haar nieuwe Parijse Design Centrum, die een oppervlakte bestrijkt van 1.200 m2 verdeeld over 3 verdiepingen. De architectuur en de interieurinrichting komen van de hand van Design, Environment en Visual Communication van de designafdeling van Renault.

Renault

Het centrum heeft meerdere taken: deelnemen aan autoprojecten, waarbij intern geconcurreerd wordt met de andere Renault Design afdelingen, met nieuwe en innovatieve voorstellen komen, de laatste trends volgen, nieuwe methoden, technieken en procedures uitproberen. Dit satellietcentrum werkt onafhankelijk en verenigt alle vakgebieden van vormgeving: autodesigners, handgemaakte en digitale modellen, kleuren, materialen en grafisch design. Om het 'waterdichte' karakter van de satellietcentra te beschermen, zijn er twee niveaus: een daarvan is toegankelijk voor alle medewerkers van de Renault designafdeling (receptie, administratie, documentatieruimtes), terwijl het andere niveau niet toegankelijk is voor onbevoegden (ontwerpruimtes). De bedoeling hierachter is om voor bepaalde projecten van alle ontwerpafdelingen zoveel mogelijk interessante voorstellen te verkrijgen die totaal verschillend van elkaar zijn.

In het kader van de ontwikkeling van haar activiteiten op internationaal niveau is Renault Design in 2000 begonnen met het oprichten van de satellietcentra. De eerste werd in het centrum van Barcelona gevestigd. Renault Design Barcelona heeft tegenwoordig 12 mensen in dienst. Op deze vestiging werden de eerste schetsen voor de nieuwe Scenic gemaakt, voordat het concept overgenomen werd door de designafdeling van het Technocentre. De uitbreiding werd in 2001 voorgezet met de oprichting van Renault Design Parijs. In september 2002 werd Renault Samsung Motor in Korea aan het netwerk toegevoegd.

Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via