1 mei 2002
 

Daewoo

gm en daewoo sluiten overeenkomst

1 mei 2002 | General Motors Corporation, Daewoo Motor Company en de Korea Development Bank, opererend namens het Daewoo Motor Creditors Committee, hebben de definitieve overeenkomst ondertekend voor de vorming van een nieuw automobielbedrijf. GM, een aantal van haar zakelijke partners en de crediteuren, zullen de aandeelhouders zijn van dit nieuwe bedrijf.

Het nieuwe bedrijf zal jaarlijkse inkomsten realiseren van zo'n 5 miljard dollar en eigenaar zijn van geselecteerde bezittingen van Daewoo Motor Company in binnen- en buitenland, en hieraan leiding geven. Het is de verwachting dat de transactie binnen twee tot drie maanden zal zijn afgerond, afhankelijk van de goedkeuringen door het gerechtshof en de regering. Daewoo zal voortgaan leiding te geven en haar onderneming te exploiteren totdat de overname is afgerond. "Dit is een belangrijke dag voor GM," verklaarde Chairman John F. Smith, Jr. "De investering van GM in dit nieuwe bedrijf stelt ons in staat actief te zijn op de belangrijke Zuidkoreaanse markt en te delen in de voordelen van de uitstekende productontwikkeling en productiecapaciteiten. De onderneming zal een nieuwe generatie van scherp geprijsde auto's produceren die wereldwijd op de markt kunnen worden gebracht."

GM zal 251 miljoen dollar investeren en een aandeel nemen van 42,1 procent in de nieuwe onderneming die nog een nieuwe bedrijfsnaam moet krijgen. De crediteuren van Daewoo zullen een aandeel van 33 procent hebben. Enkele zakelijke partners van GM zullen gezamenlijk de overblijvende 24,9 procent van de aandelen bezitten.

GM, Daewoo Motor Company en het Daewoo Motor Creditors Committee zijn de formele besprekingen begonnen in mei 2001, na een periode van zes maanden van evaluaties en de ontwikkeling van een businessplan. De drie partijen ondertekenden een niet-bindend memorandum of understanding in september, waarin het raamwerk voor de besprekingen van de definitieve overeenkomst werd bepaald.

 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via