17 juni 2003
Saab 9-3 Cabriolet

Saab 9-3 Cabriolet

Saab introduceert 9-3 cabriolet

17 juni 2003 | De gloednieuwe Saab 9-3 Cabriolet is de open nieuwkomer in het nieuwe 9-3 gamma en de meest recente stap in het grootste nieuwe modellenoffensief in de geschiedenis van Saab. Dit is meteen ook de belangrijkste vooruitgang die Saab boekt in 20 jaar ontwerp van vierzitscabriolets voor alle seizoenen. Met dit nieuwe model wil het Zweedse merk dan ook een toonaangevende positie in de klasse van de luxecabriolet bereiken.

De Saab ingenieurs speelden een pro-actieve rol met de ontwikkeling van de architectuur van de nieuwe 9-3 generatie door van meet af aan rekening te houden met de hoge eisen die aan een open luxewagen worden gesteld. Het resultaat is een cabriolet met een structurele stevigheid, constructiekwaliteit en rijkwaliteiten die hem aan de top van zijn klasse moeten situeren.

Saab 9-3 Cabriolet

De productkenmerken liggen volledig in de lijn van het Saab concept dat een open auto 'meer dan een cabriolet' moet zijn. Behalve functionele kwaliteiten munt de nieuwe Cabriolet volgens Saab ook uit door de rijkwaliteiten dankzij het gelauwerde chassis van de Sport Sedan. De turbomotor levert 175 of 210 pk.

Hij ruilt zijn coupé-profiel indien gewenst in voor een roadster-look door het openen van de automatische kap. "De lancering van de nieuwe 9-3 Cabriolet is de meest recente fase in ons programma van producten van een nieuwe generatie die stuk voor stuk het sportieve en multi-dynamische karakter van ons merk belichamen", aldus Peter Augustsson, President en CEO van Saab Automobile. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze Cabriolet met gemak zal voldoen aan de hoge eisen van onze klanten".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!