18 april 2002
 

Daewoo Matiz

daewoo verkoopt haar 100.000e auto in de benelux

18 april 2002 | Het succes van Daewoo, pas sinds 1995 vertegenwoordigd op de Europese automobiel markt, laat zich het beste vertalen door het totaal aantal verkopen. Want deze maand werd de 100.000e Daewoo in de Benelux geregistreerd. Maar het succes voor Daewoo is ook op Europees niveau indrukwekkend, want er rijden inmiddels zo'n miljoen Daewoo's rond op het Europese continent.

Het verkoopresultaat in Nederland en België is ook in Korea zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan. Joon Lee, Executive Director Europe Division Daewoo: "Wij zijn er zeker van dat dit resultaat te danken is aan de volledige inzet van alle medewerkers onder moeilijke omstandigheden, hetgeen wij nooit zullen vergeten. Het is tevens een bewijs dat Daewoo zich op de markten in Nederland, België en Luxemburg een vaste plaats heeft verworven." Met nu in totaal zo'n miljoen verkopen in Europa heeft Daewoo zich verzekerd van een krachtige positie op de meest competitieve markt van de wereld: Europa. Na in eerste instantie van start te zijn gegaan met modellen die hun afkomst van General Motors niet verloochenden, is met de komst van de Matiz een nieuwe weg ingeslagen, gevolgd door de even opvallend gestijlde Tacuma en binnenkort de fonkelnieuwe Kalos.

Daewoo Matiz

Ter gelegenheid van de 1 00.000e Daewoo in de Benelux organiseert Daewoo een verkoopactie van 17 april tot medio mei, waarbij deelnemers aan de SMS actie iedere week kans maken op een nieuwe Daewoo Matiz. Het enige dat men hoeft te doen is het eigen kenteken sms'en naar het gratis Daewoo actienummer 4010. Ook maakt iedere koper van een nieuwe Daewoo kans op een gratis zonnedak en een gratis GSM headset.

Pieter Stokman Public Relations Manager Daewoo Motor Benelux: "Het verkopen van 100.000 auto's in de Benelux in een betrekkelijk korte periode is een prachtig resultaat. Een bewijs van vertrouwen in onze producten. Met name de Matiz en Tacuma vormen momenteel de basis van onze modelstrategie. Heel belangrijk is daarnaast binnen enkele maanden de komst van de vierdeurs en vijfdeurs Kalos, die beide verschillend zijn vormgegeven. Daewoo Motor Benelux ziet de toekomst dan ook met vol vertrouwen tegemoet."