4 april 2002
Renault Kangoo (1997 - 2007)

Renault Kangoo (1997 - 2007)

renault produceert de miljoenste kangoo

4 april 2002 | Sinds de lancering in 1997 heeft de Kangoo, erfgenaam van de legendarische Renault 4, de weg van succes bewandeld. Met de 4x4 versies heeft de Kangoo inmiddels moeiteloos de mijlpaal van een miljoen verkochte auto's weten te bereiken.

Eind 1997 was de Kangoo leverbaar in een personen- en een bedrijfsautoversie (Kangoo Express), bedoeld voor zowel klanten die op zoek zijn naar een praktische auto als gezinnen met kinderen die echt vijf plaatsen en een grote bagageruimte nodig hebben voor een gunstige prijs. Vanaf april 1998 werd een Kangoo Pampa versie ('alle-wegen' uitvoering) met een grotere bodemvrijheid en 14" velgen aangeboden om buiten de verharde wegen op avontuur te gaan. In november 1999 kwam de Kangoo met een tweede standaard zijschuifdeur waarmee hij opnieuw een flinke voorsprong op de concurrentie nam. In diezelfde periode maakte ook de Kangoo Express Grand Volume zijn entree. Deze versie voldoet aan de verwachtingen van een grote groep zakelijke klanten die meer ruimte en een grotere laadlengte verlangen. Vanaf 2000 werd de pro-actieve automatische versnellingsbak op de markt gebracht voor meer comfort en vrijheid.

Renault Kangoo (1997 - 2007)

Vanaf september 2001 werd de Kangoo ook leverbaar in een 4x4 versie. De Kangoo 4x4 is uitgerust met permanente integrale vierwielaandrijving, vijf zitplaatsen en een grote kofferruimte, waarmee hij beantwoordt aan de verwachtingen van mensen die er met het gezin of met vrienden op uit willen gaan. Het bewijs daarvan is wel het feit dat de Kangoo 4x4 sinds het begin van 2002 17% van de totale Kangoo verkoop in Frankrijk vertegenwoordigt. In Nederland is dat 4 %. De Kangoo Express 4x4 versie, de eerste bestelauto met standaard vierwielaandrijving, is er onder meer voor zakelijke klanten die hun beroep buiten de vaste wegen of op het platteland uitoefenen. Tenslotte kreeg de Kangoo in december 2001 de 1.5 dCi 65 pk motor die al eerder geintroduceerd werd op de nieuwe Clio en wacht hij nog op de 1.5 dCi 80 pk motor, die het in juli 2001 gelanceerde nieuwe gamma compleet moet maken.

De Kangoo en de Kangoo Express zijn nooit gestopt met het ontwikkelen en uitbreiden van hun gamma om hun positie te kunnen behouden in een concurrerende omgeving. De Kangoo wordt hoofdzakelijk geproduceerd in het Franse Maubeuge, maar ook in Cordoba in Argentinie en in Marokko; de Renault Kangoo is er trots op om vandaag de geboorte van zijn miljoenste nakomeling te mogen presenteren.