15 maart 2002
 

Renault

ford motor company, psa en renault-nissan richten samen europese joint venture op

15 maart 2002 | Ford Motor Company, PSA Peugeot Citroen en Renault-Nissan hebben aangekondigd dat ze een joint venture in gelijke delen gaan oprichten, waardoor er een nieuwe speler op de Europese autotelematica markt verschijnt. Deze samenwerking, waarin drie van de grootste autoconstructeurs ter wereld worden samengebracht, is de eerste in zijn soort in de telematicasector.

De nieuwe organisatie, die nog een eigen naam moet krijgen, zal vooral gebruik gaan maken van de technieken en de knowhow die de drie partners op het gebied van telematica in huis hebben. De organisatie streeft naar een gemeenschappelijke Europese infrastructuur waarop de verschillende partners een beroep kunnen doen om hun klanten concurrerende diensten te bieden ten gunste van de mobiliteit.

Dankzij de schaalvergrotingen en de samenwerkingsverbanden zal de joint venture zorgen voor een lagere consumentenprijs voor deze diensten. Bovendien kunnen de drie constructeurs hierdoor hun ervaringen en expertise op het gebied van telematica met elkaar delen.

Ford Europe, PSA Peugeot Citroen en Renault-Nissan willen met dit project sneller geavanceerde telematicasystemen op de markt brengen en Europese automobilisten een gamma van hoogstaande diensten aanbieden. De oprichting van de toekomstige organisatie moet nog worden goedgekeurd door de instanties die belast zijn met concurrentiebeding.

 
Websitewww.renault.nl
Deel via