8 maart 2002
 

Nissan

nissan opent europees design-centrum

8 maart 2002 | Nissan opent een ontwerpstudio in Paddington (Londen). In Nissan Design Europe, zoals het nieuwe centrum gaat heten, zal de nadruk liggen op het ontwerpen van Nissans voor de Europese markt. Het centrum, een van de zes designstudio's van Nissan wereldwijd, is in januari 2003 operationeel en biedt werkgelegenheid aan 40 personen.

Nissan huisvest het nieuwe designcentrum in een voormalig gebouw van de Britse spoorwegen. Het pand is in de jaren '60 gebouwd en sinds de jaren '80 niet meer in gebruik. Nissan verandert het oude gebouw in een ultramoderne designstudio. Shiro Nakamura, Senior Vice-President en Hoofd Design Nissan Motor Company: "De beslissing om een Europees ontwerpcentrum te bouwen toont aan dat we zeer betrokken zijn bij design. De locatie is perfect: we zochten een creatieve omgeving en daarin zijn we geslaagd. We hebben gekozen voor Londen vanwege de levendigheid, het multiculturalisme en de sterke aanwezigheid van artistieke stromingen in de mode, de kunst, de architectuur en het autodesign."

Nakamura kondigde de vestiging van het designcentrum aan tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Nissan Vehicle Design Award 2002. Ongeveer 20 studenten van de Royal College of Art's post-graduate Vehicle Design namen deel aan een project om een compacte conceptauto, een Nissan, voor het jaar 2010 te ontwerpen. Shuji Takano, Vice-President van Nissan Design Europe en lid van de jury vertelde: "De Royal College of Art heeft een uitstekende reputatie. De deelnemende studenten hebben fantastisch werk afgeleverd. Zij zullen, zonder enige twijfel, de komende jaar enorm veel invloed op autodesign uitoefenen."

Nissan heeft vorig jaar 483.990 auto's verkocht in Europa. Ongeveer 80% daarvan was ook in dit werelddeel gebouwd.

 
Websitewww.nissan.nl
Deel via