21 februari 2002
 

Toyota UUV

UUV van Toyota debuteert in Geneve

21 februari 2002 | Op de komende autosalon van Geneve zal Toyota voor een wereldpremiere zorgen. Het gaat om de krachtig vormgegeven concept car onder de noemer UUV (Urban Utility Vehicle). Het studiemodel is een uitdaging in de wereld van automotive design. Dit is volgens Toyota onder meer te danken aan de onconventionele 'multi cross over' vormgeving.

Het concept van de Toyota UUV is gebaseerd op een nieuwe generatie van het zogenaamde 'multi cross over' design. Een en ander combineert de beste eigenschappen van SUV's en gezinswagens met andere eigenschappen zoals een krachtig design, een gebalanceerd weggedrag, een hoog comfortniveau en fikse prestaties. Verder bundelt de UUV designkenmerken van een hatchback, sedan en wagon in een harmonieuze carrosserie. Doel is om zo traditionele klanten te interesseren voor de gemakken van SUV-modellen.

Toyota UUV

Het interieur is uitgevoerd met fraaie materialen. Topfeature is het over de volle breedte lopende 'dash mounted screen', dat zowel entertainment als navigatie verzorgt voor bestuurder en passagier. Dit systeem heet 'Glass Vision'. Het scherm is gemaakt van speciaal materiaal, photopolymeer genaamd. Het is door zijn prismavorm in staat om licht te breken. Een ander interessant component vormt de projector. Deze projecteert een holografisch beeld in het scherm, waardoor het aflezen van gegevens onder alle denkbare omstandigheden optimaal is.

De vierwielaangedreven 'Urban Utility Vehicle' beschikt over sterk gebogen draagarmen met forse wielen. En zijn omvang mag er ook zijn. Hij is 4,43 meter lang, 1,82 meter breed en 1,65 meter hoog. Zijn forse wielbasis zorgt verder voor een gracieus, ruim interieur. De treeplanken voor het in- en uitstappen zijn fraai weggewerkt en komen slechts tevoorschijn bij; het openen van de portieren. Evenals de Toyota Yaris en de onlangs geintroduceerde Toyota Corolla is ook de UUV gecreeerd bij ED2 (spreek uit: ED square) in Nice. In dit Zuid-Franse designcentrum van Toyota werken vele Europese ontwerpers intensief samen om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften en wensen van de Europese automobilist.

Toyota UUV
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via